Minister går efter rektor i Penkowa-sag

KU skal huske at belyse rektor Ralf Hemmingsens rolle i Penkowa-sagen i undersøgelse, påpeger minister.

Rektor på Københavns Universitet (KU) Ralf Hemmingsen skal ikke slippe for at blive sat under lup i sagen om den svindelanklagede hjerneforsker Milena Penkowa.

Det slår videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) fast i et brev til universitetet.

Ministerens reaktion kommer på baggrund af, at hun i sidste uge bad universitetet om en hurtig redegørelse om det videre forløb i sagen. Det skete efter, at KU havde politianmeldt Penkowa for dokumentfalsk i forbindelse med flere end 750 rotteforsøg.

I universitetets redegørelse, som lå på Charlotte Sahl-Madsens bord onsdag, bliver der oplistet 11 punkter.
Disse begivenheder i sagsforløbet skal ifølge KU danne rammen om den tilbundsgående undersøgelse, som universitetet vil levere i marts i samarbejde med Kammeradvokaten.

Blandt andet fremgår det, at "bestyrelsens håndtering af sagen" skal belyses.
Men ifølge Charlotte Sahl-Madsen er de 11 fokuspunkter ikke tilstrækkelige. I svaret til KU står der således:
"Ministeriet (vil) gerne understrege, at listens pkt. 1-11, jf. universitetets brev af d.d., ikke bør have udtømmende karakter, idet redegørelsen bl.a. også bør beskrive rektors håndtering af sagen på lige fod med beskrivelsen af bestyrelsens håndtering af sagen".

Samtidig retter videnskabsministeren fokus mod de godt 750 rotteforsøg, der "har fået en helt central placering i sagskomplekset på baggrund af den seneste udvikling i sagen".
Derfor kræver Charlotte Sahl-Madsen, at KU leverer dokumentation for en række konkrete forhold i forbindelse med de omstridte forsøg.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik