Minister går ind i sag om læge i jobcenters baglokale

Nu blander beskæftigelsesministeren sig i sagen om et københavnsk jobcenter, der installerede lægepraksis i baglokalet.

Cirka 100 borgere blev indkaldt til en lægeundersøgelse i et baglokale i jobcenteret på Lærkevej i København. Det har vagt harme både blandt borgere og blandt politikere i Københavns borgerrepræsentation.

quote Ud fra mediedækningen tyder det på, at kommunens ordning har været i strid med de gældende regler på området.

Troels Lund Poulsen, beskæftigelsesminister, Venstre

Nu går beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen, Venstre, ind i sagen. Han har bedt Københavns Kommune om at redegøre for lægeundersøgelserne.

- Vi er er nødt til at finde ud af, hvad der op og ned i denne sag, og hvad der reelt er foregået. Ud fra mediedækningen tyder det på, at kommunens ordning har været i strid med de gældende regler på området – og det skal vi nu have afklaret og frem i lyset. Kommunerne skal til enhver tid overholde gældende regler. Netop derfor har jeg bedt om en redegørelse, siger han i en pressemeddelelse.

Københavns Kommune har selv kaldt praksis ulovlig. 

Flere penge til området

Ministeren informerer derudover, at man har afsat en kvart milliard til at sikre en bedre indsats til dem, der er langt fra arbejdsmarkedet.

- ​Det ændrer selvfølgeligt ikke på, at kommunerne hele vejen igennem skal overholde loven. Derfor er det også så vigtigt, at vi kommer til den bunds i denne sag fra jobcentret på Lærkevej.

Københavns Kommune har nu frem til 1. februar til at lave redegørelsen færdig. 

Lægeklinikken har fået hård kritik fra lægefaglige og juridiske eksperter:

Forholdene omkring disse undersøgelser, som Københavns Kommune har fået foretaget, møder nu hård kritik fra både lægefaglige og juridiske eksperter.

Ikke en specialist

Kim Madsen er en af de borgere, der blev kaldt til lægeundersøgelse i jobcenteret. 

Til at starte med var det en god samtale. Men det tog en uventet drejning, da lægen kort efter foreslår at foretage en lægelig undersøgelse af kontanthjælpsmodtageren.

- Så flipper jeg helt ud og siger "hvabehar?". Jeg skal sgu da ikke undersøges i et baglokale, hvad fanden har du tænkt dig?", beretter Kim Madsen. 

Desuden er lægen specialiseret i nyresygdomme, så det undrer Kim, at eksperternes vurdering pludselig skal genses.

- Manden han er nyredoktor. Almen praktiserende læge. Hvad skal han med min ryg? Han har ikke en skid forstand på reumatologisk sygdom. Det burde da være en specialist, siger Kim Madsen.

Københavns Kommune har stoppet jobcentrets aftale med den private lægevirksomhed.

Hør mere om Kim Larsens historie her:

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik