Minister er lun på metro-gren til Nordhavn

Transportministeren ønsker at fremskynde udviklingen af en metro-forgrening til Nordhavn i København.

En stigende befolkning i København og ønsket om bedre offentlig transport i det nye store byudviklingsområde i Nordhavn er et godt grundlag for at etablere en metro-forgrening på Cityringen til Nordhavn.
Det mener transportminister Henrik Dam Kristensen (S). Han har derfor anmodet om Folketingets Finansudvalgs tilslutning til, at der igangsættes forberedende arbejder i forbindelse metro-forgreningen til Nordhavn.
- Med beslutningen om at igangsætte de forberedende arbejder for en metroafgrening til Nordhavn skaber vi mulighed for, at det nye byudviklingsområde i Nordhavn hurtigt kan få en rigtig god kollektiv betjening med direkte forbindelse blandt andet til Rådhuspladsen og Hovedbanegården til gavn for befolkningen, byudviklingen, miljøet m.m..
Det siger Henrik Dam Kristensen i en meddelelse.
Ved at tage beslutningen nu om at igangsætte det forberedende arbejder for en metroafgrening til Nordhavn kan man ifølge Dam Kristensen opnå en besparelse på cirka 300 millioner kroner.
Det skyldes, at en eventuel afgrening kan integreres i anlægsarbejderne på Cityringen.
På sigt vurderes det, at cirka 11.000 nye passagerer vil stige på et metrotog per døgn på de to nye stationer i Nordhavnen, som i givet fald formentlig skal anlægges.
En metro-forgrening til Nordhavn er vurderet til at koste 2,9 milliarder kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik