Min mening: Nedskæringer betyder 40.000 kr. mindre i hvert klasselokale

Årlige besparelser på uddannelse skal stoppes. Det siger Mattias Tesfaye (S) og fremhæver, at lærerfyringer og forringet undervisning ikke hører hjemme i Danmark.

Af Mattias Tesfaye, folketingskandidat for Socialdemokratiet i Københavns Omegns Storkreds

Vi bliver simpelthen nødt til at stoppe de årlige besparelser på uddannelse. Den går ikke længere. Lærerne bliver fyret og undervisningen forringes.

Danmark er et velstående samfund. Vi skal ikke have discount-skoler.

De borgerlige partiers nedskæringer rammer især de unge, som har brug for en ekstra hånd til at klare sig igennem uddannelsen. Ofte er elever fra hjem, hvor der ikke er tradition for at tage en uddannelse.

Dem er vi mange af på Vestegnen.

Lars Løkke kalder de årlige nedskæringer på 2 procent for ”omprioriteringsbidraget”. Men det er politiker-snak. I praksis betyder det 40.000 kroner mindre for en almindelig klasse i gymnasiet eller på en erhvervsskole. Altså 40.000 det første år, 80.000 det andet år, 120.000 det tredje år, og sådan vil det fortsætte. Medmindre et nyt flertal på Christiansborg beslutter noget andet.

MIN MENING

Tal fra Undervisningsministeriet viser, at alene gymnasierne i Ballerup, Gladsaxe, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup og Rødovre vil have omkring 50 millioner kroner mindre i forhold til 2015, da Socialdemokratiet sidst havde ansvaret.

Det er rigtig, rigtig mange penge!

Fyringer kan blive aktuelt 

Langt de fleste af skolernes udgifter går til lønninger. Men løn kan man ikke bare sætte ned med 2 procent om året. Vil man spare, er der derfor kun en eneste mulighed: Fyringer.

Derfor har eleverne i dag færre lærere. Ligesom der er mindre tid til, at lærerne kan forberede sig og mindre tid til at hjælpe de elever, der har brug for en ekstra hånd.

Jeg har diskuteret dette utallige gange med vores undervisningsminister fra Liberal Alliance. Men vi bliver ganske enkelt ikke enige lige foreløbigt. Det må danskerne derfor afgøre i stemmeboksen.

Skal vi fortsætte den kortsigtede politik med at skære på uddannelse? Eller skal vi investere i at få alle med. Jeg vælger det sidste.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester smækker med døren: ”Partiet har ikke behandlet mig godt”

ole bjørstorp merete amdisen

Kommentator efter bykongens fald: Dette vil jeg især holde øje med

bykonger

Disse Lorry-bykonger har været borgmestre i længst tid

Ole Bjørstorp

Bykonge vraget og er snart færdig som borgmester - her er afløseren

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere