Min mening: Alle børn har ret til en tryg barndom

Pernille Rosenkrantz-Theil (S) mener, at socialt udsatte børn ikke må ende som kastebold i systemet. De har hårdt brug for hjælp, understreger hun.

Af Pernille Rosenkrantz-Theil, folketingskandidat for Socialdemokratiet i Københavns Storkreds

Hvor ville du blive født, hvis du selv kunne vælge?

Hvis du kunne vælge mellem alle steder i verden, hvor ville du så helst komme til verden og vokse op? Jeg ved godt, det lyder kedeligt, men jeg ville vælge at blive født lige her. I Danmark. Verdens tryggeste velfærdssamfund. Der hvor afstanden mellem mennesker er kortest, og hvor den sociale sikkerhed er bedst.

Desværre er sandheden den, at alt for mange af de børn, der bliver født og vokser op i Danmark, aldrig møder verdens tryggeste velfærdssamfund.

At det sociale sikkerhedsnet for dem er alt for hullet. Som vokser op med økonomiske afsavn. Med fulde eller voldelige forældre. Eller i et hjem, der er præget af psykiske lidelser. I mange tilfælde en blanding af det hele.

Børn af alkoholikere skal hjælpes

En ting er, at der findes forældre, der har det svært. Og som ikke magter at tage hånd om deres børn. Værre er det, at velfærdssamfundet ikke hjælper de børn. Eller i hvert fald ikke hjælper dem godt nok. Der er ikke en psykiatri, der kan tage sig af børnenes forældre, hvis de har en psykisk lidelse.

MIN MENING

Frem mod det kommende folketingsvalg har TV 2 Lorry givet spidskandidater for alle partierne i storkredsene i Hovedstadsområdet mulighed for at komme til orde med holdninger og meninger.

Under overskriften "Min mening" skriver kandidaterne indlæg, som kan danne grundlag for en debat med andre kandidater og vælgere.

Socialt udsatte børn bliver kastet rundt i det offentlige system i årevis. Kontanthjælpsloftet gør, at flere lider økonomiske afsavn. Der er ingen steder at gå hen for forældre, der har svært ved at løfte forældrerollen, men som gerne vil forbedre sig, men måske bare har brug for lidt hjælp for at nå derhen.

Der er ingen hjælp til børnene, når mor eller far kommer i alkoholbehandling, selvom vi ved, at børn af alkoholikere har hårdt brug for hjælp.

Et velfærdssamfund for alle

Regningen for velfærdssamfundets fravær ender hos de børn, der aldrig får en fair chance i livet. Som er overladt til dem selv og deres eget overlevelsesinstinkt. Og den ender i øvrigt også hos fremtidige generationer, der skal betale overførselsindkomster, socialforanstaltninger og sundhedsbehandlinger for de mennesker, som vi ikke lykkedes med at hjælpe ordentligt på plads i livet.

Det skal vi rette op på. I Socialdemokratiet har vi fremlagt en ambitiøs plan for at sætte tidligere og stærkere ind med hjælp. For at sikre det gode børneliv. For at sikre, at der er et sted, man kan få hjælp. For at sikre, at børn ikke bliver en kastebold i systemet. Det vil jeg gerne bede om din tillid til at gennemføre.

Jeg synes, vi har et godt og stærkt velfærdssamfund for 90 % af befolkningen. Nu er det på tide, at der også er et velfærdssamfund for de sidste 10 %.


Klik her for at læse flere fra 'Min mening'

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik