MIN KLUB: Duk dig! Fjerbold på vej med 426 km/t

Badminton er en sport for hele livet, der bliver spillet af børn på fire og ældre over firs. Tag med vært Thomas Uhrskov på besøg i badmintonklubben.

Verdensmesteren i herresingle er dansker og hedder Viktor Axelsen. Men badminton er sjovt på alle niveauer, når først du har lært at ramme fjerbolden. 

I hovedstadsområdet spiller næsten 30.000 badminton i hele 134 badmintonklubber. Én af badmintonspillerne er Vivi Hansen fra SAIF Badminton.

quote Hvis modstanderen ved, hvor alle dine slag kommer, eller hele tiden spiller dig der, hvor du ikke regner med bolden kommer, så taber du altså.

Thomas Irving Pedersen, SAIF Badminton.

- Badminton er både konkurrence. Og man får noget motion og så er der også en masse socialt i det, fortæller hun.

Du skal røre dig - kom i gang med MIN KLUB her 

SAIF Badminton holder til i Valbyhallen i København, hvor der er rift om banerne. Vivi Hansen spiller på et af de helt sene voksenhold. 

Badminton er populært og der er pres på banerne, hvor der svedes til sent om aftenen
Badminton er populært og der er pres på banerne, hvor der svedes til sent om aftenen

- Vi går på arbejde hele dagen og så træner vi om aftenen til kl. 23.

Verdens hurtigste smash

Badminton spilles indendørs med en ketsjer og det gælder helt enkelt om at skyde en fjerbold over et halvanden meter højt net og ramme modstanderens banehalvdel. 

Det gøres effektivt med en smash, hvor boldene klemmer sig sammen og får en flyvehastighed hurtigere end en tennisserv. Rekorden for verdens hurtigste badminton-smash er på hele 426 km/t og er sat af den danske badmintonspiller Mads Kolding. 

Badminton er en intens sportsgren, hvor man bruger både arme og ben, og ikke mindst hoved, fortæller Thomas Irving Pedersen fra SAIF Badminton. 

- Det kan godt være, at du kan løbe hurtigere og er stærkere end din modstander. Men hvis han ved, hvor alle dine slag kommer, eller hele tiden spiller dig der, hvor du ikke regner med bolden kommer, så taber du altså.

Fjer, fester og fællesskaber 

Badminton en af de få sportsgrene, hvor kvinder og mænd konkurrerer sammen, hvilket de gør i mixdouble. Og så kan man starte til badminton i alle aldre. I SAIF Badminton har man en helt kultur for, hvordan man tager godt imod nybegyndere. 

- Vi har spillere, der startede sidste år og som blev taget rigtig godt imod. Og de leverer så videre og tager i år rigtig godt imod de næste, fortæller Thomas Irving Pedersen. 

I badminton konkurrerer kvinder og mænd side om side i mixdouble
I badminton konkurrerer kvinder og mænd side om side i mixdouble

Mange spiller badminton, hvor de lejer en bane med et par gode venner. Men for Vivi Hansen er det noget helt særligt at spille i en klub. 

- Ved at være i en klub, så møder man mennesker, som man måske ikke møder i resten af sin hverdag.

Netop det stærke sociale element er baggrunden for SAIF Badmintons motto: Fjer, fester og fællesskaber.

- Det var det, der samlede klubben. Fjer var vi fælles om med badminton. Vi havde et unikt fællesskab – og så var vi lidt berygtede for vores vilde fester, fortæller Thomas Irving Pedersen om klubbens motto.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik