Min Klub: Bliv en mental Robin Hood med bueskydning

Bueskydning træner både sind og krop - og er en oplagt sport for det travle moderne menneske, der søger mere ro og nærvær. Se hvordan i Min Klub.

Han var kendt for at tage fra de rige og give til de fattige, men også hans eminente evne til at ramme præcist som bueskytte, gjorde Robin Hood legendarisk.

quote Det er selvudvikling på højt plan og helt fantastisk mentalt udviklende.

 

Hvis han har levet, er det mange hundrede år siden, at han kløvede andres pile med sin. Men selvom buen og pil er en af menneskehedens ældste jagt- og krigsvåben, så er de som skabt til nutidens travle menneske, der vil træne sit tilstedevær - i nuet. Det fortæller bueskytte Tanja Dinesen Skudstrup - i det nye afsnit af Min Klub, TV 2 Lorrys serie om idrætsklubber:

- Det er selvudvikling på højt plan og helt fantastisk mentalt udviklende. Det handler om at være tilstede i skuddet. Hvis du tankemæssigt er kommet foran og tænker på, hvad resultatet skal være, så er du ikke nærværende - og så går det som regel galt. Så bueskydning er virkelig god træning i at være nærværende.

Find din egen bueklub

Som bueskytte spænder du buen og sender igen og igen pilen afsted mod målet - med en præcision, der vokser med træningen. I hovedstadsområdet kan du træne bueskydning i 20 bueklubber. På websiden Min Klub kan du på et kort se, hvor der er en bueklub nær dig og se nyeste afsnit af Min Klub, hvor Thomas Uhrskov besøger Hillerød Bueskyttelaug og er med, når bueskytterne i lange rækker træner målskydning mod cirkelrunde skiver i indendørshal.

Buejagt i skoven på naturtro dyr

Thomas Uhrskov er også med til feltskydning udendørs, og her er såkaldt 3D-skydning populært. Det er en slags simuleret buejagt, hvor man på en bane ude i skoven bevæger sig rundt til 27 naturtro dyr i gummi. Man har to pile for hvert dyr og får point efter, hvor dræbende man rammer dyret. 5 point for overhovedet at ramme dyret, området omkring lungen kaldes lungeringen, og her får man 8 point for et hit. Hjerteringen giver 10 point, mens et såkaldt superkill giver 11 point. Trods den dramatiske pointgivning sammenligner Peter Bundsgaard fra Hillerød Bueskyttelaug 3D-skydning med golf.

Det er sådant meget golfagtigt, fordi man jo går rundt og har så 27 dyr i stedet for 27 huller. Der er meget, der kan drille på sådant en bane. Der kan være grene i vejen, eller vi skal skyde nedad eller opad, og vi skal skyde over en slugt eller en sø. Og vi skal hele tiden kunne bevare roen og stresse fuldstændig ned.

Se også hvordan du kan blive aktiv med ishockey

Lån dig til det dyre udstyr

En god bue kan du få for omkring 2000 kr., men de bedste koster mellem 10.000 til 15.000 kr. Men heldigvis kan du i mange af hovedstadsområdets bueklubber få lov at låne buer og pile, mens du får testet om bueskydning er sporten for dig. I starten kan pilen være hård at trække tilbage til skud, og det kræver fysisk træning at kunne håndtere de strammeste buer:

Den styrke der er i buestrengen svarer til, at vi holder 20 liter mælk i en plasticpose. Prøv at tage sådant en pose i tre fingre og gå hjem fra Irma, siger Hans Christian Rossau fra Hillerød Bueskyttelaug.

Til moderne bueskydning anvendes grundlæggende 4 forskellige slags buer: Langbueen, som den Robin Hood skød med, barbuen, recurvebuen og den topmoderne compoundbue, der er lavet, så bueskytten kan holde strengen uden at bruge kræfter, når først buen er spændt. 

Min Klub

I TV 2 Lorrys nye programserie MIN KLUB besøger Thomas Uhrskov 20 forskellige idræts- og sportsklubber i hovedstadsområdet og møder unge og gamle, der brænder for deres sport. Ikke mindst præsenterer Thomas Uhrskov 20 forskellige måder, hvor også du kan holde dig fysisk aktiv på – eller få rørt dig bare lidt mere ved at komme mere ud af døren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik