MIN KLUB – Alle kan lære at dunke

Amerikanske soldater bragte basket-bolden hertil efter 2. verdenskrig og spillet blev hurtigt populært. For basketball er enkelt og nemt komme i gang med. Se MIN KLUB med Thomas Uhrskov.

Basketball er et dynamisk og hurtigt spil, hvor man hele tiden skyder mod kurven, og hvor der bliver scoret rigtig mange mål. Man dribler og afleverer hele tiden og alle på et basketball hold får lov at røre bolden rigtig meget.

- Det handler meget om sammenspil, og så kan du lave sådant nogle seje driblinger og du kan lave sådant nogle seje scoringer, fortæller 11-årige Vincent Zimmer, der går til basket i Falcon Basketball Klub på Frederiksberg

Danmarks største basketball klub – for alle

I Danmark spiller omkring 13.000 basketball fordelt på 118 klubber. Falcon Basketball Klub er Danmarks største basketball klub, der de seneste år er vokset til 1000 medlemmer.

Ifølge Jens Laulund fra klubben er den hurtige vej til gode oplevelser en af grundene til den store tilstrømning.  

Kom igang med MIN KLUB - find inspiration her

- Det er en sport, hvor der er mange afslutninger og mange succeser. Der bliver scoret mange point. Kampene ender tit 100 mod 90. Så det betyder, at de fleste får lov til at skyde på kurven. Og de får lov til at røre bolden rigtig meget. 

Fordommene om basketball er, at du skal være meget høj for at spille – og gerne af afroamerikansk afstamning. Men det er forkert – alle kan være med.

Falcon Basketball Klub er Danmarks største med 1000 medlemmer
Falcon Basketball Klub er Danmarks største med 1000 medlemmer
Foto: Arkivfoto

- Det er fællesskabet. Det er glæden ved at spille sammen med andre. Det er at lære at passe ind, lære at der er høje og lave, tykke og tynde, og vi skal alle sammen fungere sammen, hvis vi skal konkurrere med det andet hold, fortæller Jens Laulund fra Falcon Basketball Klub

Den seje basketball-stil

Professionelle basketball-spillere fra den berømte amerikanske NBA-liga og showspillerne fra Harlem Globetrotters har gjort seje tricks og dunke-scoringer til en vigtig del af basketball. Man dunker, når man som basketballspiller hopper så højt, at man kan lægge bolden ned i kurven. 

- At drible med bolden er ret sjovt, og at dunke, fortæller 11-årige Vincent Zimmer, der erkender at han ikke kan dunke på de høje kurve.

Men alle kan lære dunke - på deres niveau, lyder det fra Jens Laulund 

Lær at dunke - uanset din alder og basket-niveau
Lær at dunke - uanset din alder og basket-niveau

- Vi har børn ned til 3 år i den her klub, der alle kan dunke. Man kan sænke kurvehøjden og dermed barren for, hvad det kræver at være med.

Motionsbasket for ventende forældre

Du kan starte med at spille basketball i alle aldre. Som 3-årig eller som pensionist. I Falcon Basketball Klub og flere andre basketball klubber har man startet motionshold for forældre af børne- og ungdomsspillere. For mange forældre til børn, der dyrker idræt glemmer selv at røre sig.

- Langt de fleste er startet som fuldstændig basketball-nybegyndere, selvom de er voksne, fortæller formand for Falcon Basketball Christian Vinther til DGI Storkøbenhavn. 

Motionsholdene er blevet en stor succes og er nu åbne for alle voksne nybegyndere. Senest har Falcon Basketball startet et løbehold op for forældre, der venter i hallen, mens deres børn spiller basket.

- Vi vil gerne give mulighed for at gøre ventetiden aktiv for forældre og andre pårørende, som troligt bruger hver lørdag formiddag på at hænge ud i. Holdet er dog åbent for alle uanset om man har tilknytning til Falcon eller ej, lyder det på Falcon Basketballs Facebookside.

Så enkelt er basketball

I basketball er der to hold med hver fem spillere, der får point ved at kaste en basketballbold i modstanderholdets kurv. 

Man spiller 4x10 minutter og vinder ved at få flere point end det andet hold. Man kan score ét point på straffekast, to point ved almindelig skud på kurven og så er der en linje lidt væk fra kurven, hvor man får tre point for at score fra.

Man må ikke løbe med bolden i hænderne, men bevæger sig frem på banen ved at drible og kaste bolden. Modstanderne må ikke røre den spiller, der har bolden og slet ikke, når han/hun kaster mod kurven.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik