Millionregning: Eksplosiv stigning i vikartimer på hospital

Sjællands Universitetshospitals vikarudgifter er steget eksplosivt. Mellem år 2015 og år 2016 er udgifterne mere end fordoblet.

Sygeplejerskevikarer kostede Sjællands Universitetshospital 29 millioner kroner i 2016.

Det er over en fordobling i forhold til 2015, hvor man gav 12 millioner for vikarer. Det fremgår af en aktindsigt, TV 2 Lorry har fået.

quote De penge, arbejdspladserne bruger på vikarer, kan i stedet omsættes til faste stillinger.

Helle Dirksen, kredsformand i Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland

Hospitalet har flere åbne stillinger til fastansatte sygeplejersker, men på trods af det, er udgifterne til vikarsygeplejersker steget voldsomt.

Og det er i høj grad, fordi sygeplejeskerne siger nej tak til at blive fastansat, mener Helle Dirksen, kredsformand i Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland.

Hun er ikke begejstret for udviklingen:

- Vi så jo gerne, at de fleste sygeplejersker blev ansat i faste stillinger, og at de penge arbejdspladserne bruger på vikarer i stedet blev omsat til faste stillinger, siger hun.

- Men det giver jo også flere steder højere løn,  hvilket gør, du kan arbejde kortere tid, men alligevel få løn, der svarer til en fuldtidsstilling. 

10 til 15 sms'er med job om dagen

Én af de sygeplejersker, der har valgt at blive vikarsygeplejerske, er Tine Rosenhøj. Hun tog skridtet fra fastansat til vikar for fire år siden, da hun ikke kunne få hverdagen til at hænge sammen som fastansat med to syge døtre.

- Det virkede som en god idé, for jeg kunne ikke få det til at fungere på andre måder, siger hun.

Med nok vagter at tage af har Tine Rosenhøj stadig tæt på en almindelig arbejdsuge, men med arbejdstider hun selv bestemmer. Hun modtager nemlig mellem 10 og 15 sms'er om dagen med tilbud om vagter, i de perioder hun stiller sig til rådighed for vikarbureauet.

- Man skal gøre op med sig selv, om det er en måde, man har lyst til at leve på, men som det ser ud nu, har jeg ikke haft problemer med at få vagter nok, siger hun.

TV 2 Lorry har ikke kunne få en kommentar fra Region Sjælland. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik