Millioner på vej til borgerne efter fortovsskandale i København

Teknik- og miljøudvalget i København besluttede i går, at man vil tilbage betale 17,5 millioner kroner til borgerne efter fortovsskandale.

Et enigt udvalg besluttede i går, at man i første omgang vil tilbagebetale 17,5 millioner kroner til Københavnerne, der i årevis har betalt overpriser for Københavns Kommunes renhold af fortove.

quote Jeg er super glad for, at et enigt udvalg stemte for forvalgningens anbefalinger. Alle er enige om, at det er ufedt at skulle betale tilbage, men det er vores pligt at få udbetalt de her penge, siger teknik- og miljøborgmester

Ninna Hedeager Olsen, Teknik- og miljøborgmester, København, Enhedslisten

I korte træk handler sagen om, at borgere på over 4.000 matrikler i det centrale København har været tvunget til at betale for renhold af deres fortov.

De har dog i flere år betalt for høje priser sammenlignet med, hvad opgaven reelt har kostet kommunen, fordi forvaltningen ikke har medregnet effektiviseringer af driften.

Vi omtalte sagen i går, som man kan læse mere om her.

Nu har politikerne i Københavns teknik- og miljøudvalg så besluttet, at man vil betale 17,5 millioner kroner tilbage til borgerne, som forvaltningen har anbefalet efter en undersøgelse.

FAKTA OM FORTOVSORDNINGEN I KØBENHAVN

Ordningen omfatter flere end 4.000 grundejere i indre by og brokvarterne

Grundejerne skal betale et tvunget gebyr for, at kommunen for renhold af fortove.
 
I 2016 og 2017 opkrævede Teknik- og Miljøforvaltningen henholdsvis 59 og 61 millioner kroner i forbindelse med ordningen.

Det er samlet 17,5 millioner kroner mere, end kommunen har brugt på opgaven.

- Jeg er super glad for, at et enigt udvalg stemte for forvalgningens anbefalinger. Alle er enige om, at det er ufedt at skulle betale tilbage, men det er vores pligt at få udbetalt de her penge, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten til TV 2 Lorry.

quote Sagen bliver nok aldrig 100 % afsluttet før det afgøres af en domstol, uanset hvor meget vi beslutter at betale tilbage.

Ninna Hedeager Olsen, Teknik- og miljøborgmester, København, Enhedslisten

I går foreslog de Konservatives Jakob Næsager, der også er medlem af udvalget, at man i stedet betalte hele beløbet på 350 millioner tilbage, som ordningen har kostet grundejerne.

- Der var ingen tvivl om, at de 17,5 millioner skulle tilbagebetales. Jeg er glad for hver en krone, der er blevet tilbagebetalt, men jeg mener stadig, at ordningen aldrig skulle have været indført, og at københavnerne derfor skal have deres penge tilbage, siger Jakob Næsager.

Men det mener borgmesteren er usiøst at foreslå, når det ikke engang blev stillet som et foreslag på selve mødet.

I stedet blev politikerne dog enige om, at der sagtens kan være endnu flere penge på vej til borgerne. Man har nemlig bedt revisionsvirksomheden Deloitte om at gennemgå sagen og komme tilbage med et bud på, hvorvidt der skal betales yderligere penge tilbage til borgerne.

- Vi besluttede at bede Deloitte om at se på, om vi kan komme tættere på et andet beløb, der skal udbetales til borgerne. Men sagen bliver nok aldrig 100 % afsluttet før det afgøres af en domstol, uanset hvor meget vi beslutter at betale tilbage, siger borgmester Ninna Hedeager Olsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik