Milliardær og borgmester tager første spadestik til ny bydel i Hillerød

Mega-investoren Mikael Goldschmidt kaster fire milliarder efter en ny bydel i Hillerød. Torsdag tog han sammen med borgmester Kirsten Jensen (S) første spadestik.

Manden bag det der skulle være Nordens største indkøbscenter i Hillerød tog torsdag det første spadestik til det, der bliver den nye bydel Frederiksbro.

Bydelen kommer til at lægge samme sted som der, hvor det store center i første omgang skulle have ligget; et gigantisk område ved Herredsvejen og området Bøllemosen som nabo.

Det store projekt ender ud i to højhuse med udsigt over hele Hillerød og blandet bebyggelse med plads til i alt 3.500 Hillerød-borgere fordelt på 1.350 lejemål. Projektet er udviklet af Mangor & Nagel Arkitekter.

Men ifølge matadoren selv, Mikael Goldschmidt, er det gigantiske byggeri i sig selv ikke det mest spektakulære.

 

Svanesø og grøn kile

- Det, der er det særlige ved vores byggeri oppe i Hillerød, er det, vi kan se her i midten af byggefelterne, siger han til TV 2 Lorry og peger på den store visualiseringsmodel af byggeriet, han står foran.

- Det er et gigantisk stort, rekreativt grønt område, som bliver udformet med en kunstigt skabt sø. Den bliver udformet som en svanesø, der faktisk forestiller en svane i flugt.

Visualisering af Frederiksbro i Hillerød.
Visualisering af Frederiksbro i Hillerød.
Foto: M. Goldschmidt Holding A/S

Frederiksbro i Hillerød

28. marts tager M. Goldschmidt Holding første spadestik til opførelsen af bydelen Frederiksbro i Hillerød.

 

Bydelen, der alene kommer til at består af lejeboliger, ligger på en 93.500 kvm. stor grund tæt på bymidten og grænsende op til naturområdet Bøllemose.

 

Den bærende idé i projektet er livets cyklus. Tanken er, at bydelen skal huse alle generationer i trygge og funktionelle rammer.

 

Ifølge den endelige lokalplan, som blev vedtaget i marts 2016, er der mulighed for at opføre seks punkthuse, et på otte etager, et på 13 og fire på op til 15 etager samt en bebyggelse langs Herredsvejen på op til syv etager. Resten af bygningerne skal være mellem tre og seks etager.

 

Derudover opføres 89 rækkehuse.

 

Opførelsen af rækkehusene indledes ved udgangen af marts 2019, og de første ventes indflytningsklare i foråret 2020. Kommunen har givet tilladelse til at opføre en boligkarré og den første af de seks punkthuse med tilhørende parkeringskælder. I løbet af foråret 2019 ventes de resterende byggetilladelser til etape to at falde på plads.

 

Fuldt udviklet vil Frederiksbro bestå af i alt 115.000 kvadratmeter bolig og 5.000 kvadratmeter erhverv og parkeringskælder. Bydelen får omkring 1.350 boliger med plads til omkring 3.500 indbyggere.

 

Som en del af projektet anlægger M. Goldschmidt Holding en grøn kile med en 300 meter lang sø formet som en svane.

 

Den samlede investering ventes at løbe op i omkring fire milliarder kr.

 

Kilde: M. Goldschmidt Holding og Berlingske

Den store sø og det grønne område, som deler hele den nye bydel i to, skal ikke dele – tvært imod. Den skal samle.

Med en længde på i alt 300 meter og en bredde, som gør det muligt at sejle i kajak og dyrke andre vandsportsaktiviteter, ligesom der bliver anlagt en kunstig strand.

I søen bliver der tilmed et nedsænket udendørs svømmebassin, som vil flyde rundt midt i søen.

Visualisering af Frederiksbro i Hillerød.
Visualisering af Frederiksbro i Hillerød.
Foto: M. Goldschmidt Holding A/S

Rekreativitet skal få området til at blomstre

Håbet er, at søen og forholdene gør, at området vil blive et rekreativt område, som Hillerødanerne tager til sig. Hvis det lykkes, vil området nemlig blomstre.

- Der bliver rigtig meget aktivitet omkring det her område. Det er den slags projekter (med en sø, red.), de fleste bygherrer helst vil undgå. Det er nemlig dyrt at anlægge den slags, siger Mikael Goldschmidt og tilføjer:

- Men jeg har ikke været i tvivl om, at hvis man skal bygge både så stort og så meget, så er det nødvendigt, at byggeriet kan tilbyde noget mere end et traditionelt byggeri. Så søen bliver helt fantastisk og omdrejningspunktet for hele byggeriet.

Byggeriet er et af de største boligprojekter i Danmark, og allerede i foråret 2020 ventes de første rækkehuse at stå klar til indflytning.

Visualisering af Frederiksbro i Hillerød.
Visualisering af Frederiksbro i Hillerød.
Foto: M. Goldschmidt Holding A/S

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik