Mille slår dørene op for ensomme unge på årets værste aften

Nytårsaften er én af de værste dage for ensomme unge, lyder det fra organisation, der slår dørene op.

31. december er en festdag for mange danskere, der danser, drikker og uddeler nytårshilsner til deres nærmeste. 

Men for nogle mennesker kan det være svært at gå sådan en dag i møde. Der ligger nemlig ingen invitationer og venter på dem. 

Sådan forklarer man det hos Plexus, der er et værested for ensomme københavnere mellem 20 og 35 år. 

Normalt kan man svinge forbi Plexus for at få et gratis måltid mad, spille et spil eller bare sludre, og nytårsaften er ingen undtagelse. 

Der bliver for fjerde år i træk pustet serpentiner, foldet servietter og anrettet lækker mad, så brugerne har et sted at hygge sig med ligesindede.

For faktisk er nytårsaften én af de allerværste dage, når man føler sig ensom, forklarer landsforkvinden i Plexus, Mille Høj Vittrup.

- Julen kan sagtens være fucked up på alle mulige måder, men vores deltagere har det sværest nytårsaften, siger hun, og uddyber:

- Når det er jul, er mange af vores brugere sammen med familien, men nytåret er vennernes fest. Og der skal man have en invitation til et meningsfyldt socialt fællesskab.

Vi er for dårlige til at rumme folk

Mille Høj Vittrup understreger, at man nytårsaften både kan sidde stille i hjørnet, hvis man føler for det eller være party-uartig, som det hedder sig. 

Det er nemlig fuldstændig op til én selv, hvordan man har lyst til at være:

- Mange, som kommer her, har følt sig anderledes hele livet. Men det vil vi gerne gøre op med. Jeg vil nødig sige, at folk, som kommer her, ikke kan finde ud af at indgå i et fællesskab. Det er fællesskabet udenfor, der ikke kan rumme folk, der er forskellige, siger forkvinden til TV 2 Lorry. 

Mange ensomme i København

Ifølge Mary Fonden føler omkring 60.000 danske unge sig ensomme, og langt størstedelen bor i hovedstadsområdet.

Man kan nemlig sagtens føle sig ensom, selvom man bor i en storby - især som tilflytter.

TV 2 Lorry talte i den forbindelse sidste år med 26-årige Patrick Cakirli, der blev hyldet af tusindvis, efter at han lavede en opdatering på det sociale medie Jodel, hvor han skrev, at han var desperat efter at møde nye mennesker.

Da han skrev opdateringen dukkede 17 mennesker op. Senere har tusindvis meldt sig ind i Patricks facebookgruppe "Smilet".

- Jeg håber klart, at andre mennesker vil finde ud af, at de ikke står alene med de her problemstillinger. Der er andre, der har det dårligt, ligesom jeg har det, så jeg håber, at kunne hjælpe nogle af dem, sagde han dengang til TV 2 Lorry. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik