Miljøministeren fastholder de nye kystprojekter

Men de danske strande skal ikke plastres til med store hoteller og feriecentre i beton, og uberørt natur vil ikke blive spoleret.

Sådan lyder forsikringen fra miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen , Venstre, efter at Danmarks Naturfredningsforening har kritiseret regeringens planer om at give tilladelser til at bygge nær kysterne.

- De der Costa del Sol-lignende byggerier er der ingen, der har foreslået. Det er jo kun noget, Danmarks Naturfredningsforening taler om, siger hun og fortsætter: - Regeringen ønsker på ingen måde at skade naturen eller ødelægge noget af det, der er Danmarks styrke. Det skriver Ritzau.

I vores region er der planer om at bygge mindre end 300 meter fra kysten  i Gilleleje i Nordsjælland. Her er der planer om en havnemole, en badebro med flydende sauna og en bredere strand.

Få meter fra vandet har borgmesteren fra Gribskov fået lov til at bygge et stort nyt strandhotel.

Byggeriet ved stranden vil ifølge Visit Nordsjælland give et kæmpe løft til turismen på hele Nordkysten. Og til  planerne om den danske riviera . Et projekt hvor Gilleleje er udset som hovedby. Og både borgere og borgmester er glade for at have fået lov til atgennemføre projektet. For området trænger til et løft og flere arbejdspladser.

Men i aften kl. 17 er der landet over 200 forskellige steder, hvor der tændes fakler. Danmarks Naturfredningsforening har samlet 135.000 underskrifter ind mod regeringens nye planer. Der skal bygges tæt på kysten ti forskellige steder i landet. Og det mener foreningen vil ødelægge vores unikke natur.

Så i aften bliver der tændt blus på mange strande i regionen - fra Amager til helt op til Hundsted over Roskilde.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, Venstre, afviser at regeringen skulle ønske at skade naturen eller ødelægge noget af det, der er Danmarks styrke.

Der er et bredt flertal i Folketinget, der har været enige om, at vi skulle sætte ti forsøgsprojekter i gang, siger Eva Kjer Hansen.

- I den forbindelse er der kommet så mange ansøgninger fra kommunerne, at vi har sagt i regeringen, at vi synes, vi skal øge det antal med yderligere 15. Det er altså ti plus 15 konkrete aktiviteter, vi taler om, og ikke nogen generel lempelse langs kysterne. Det er stadig meget lidt, når man tager i betragtning, at vi har 7300 kilometer kyst, siger hun.

Det er Danmarks Naturfredningsforening ikke enig i.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik