Miljø-straffesag droppet

Virksomheden Farum Sten og Grus slipper for en straffesag for overtrædelse af jordforureningsloven. Sagen drejer sig om ulovlig deponering af jord i Lynge grusgrav.

Statsadvokaten i København har besluttet at standse efterforskningen mod Farum Sten og Grus. Statsadvokaten mener, ligesom Nordsjællands Politi, at der ikke ved en straffesag vil kunne føres bevis for, at der er begået noget strafbart. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Farum Sten og Grus blev ellers meldt til politiet i 2013 for ulovligt at have deponeret 3,3 millioner kubikmeter jord i en nedlagte grusgrav i Lynge.

Virksomheden brugte grusgraven som jorddepot fra 1998 til 2012. Selv om de havde fået afslag på at bruge Lyngegrusgrav til netop det formål.

Farum Sten og Grus har hele tiden ment at de var i god tro, efter at virksomheden ankede afslaget fra Frederiksborg Amt i 1998 om at måtte benytte grusgraven til jorddepot. Virksomheden mener at anken har haft opsættende virkning på afslaget. Det var regionen altså ikke enige i.

- Nu tager vi sagen op i udvalget, og så må vi sikre, at vi fremadrettet har et kontrolniveau, der fanger denne type sager, før de opstår, siger

Jens Mandrup, SF, formand for Regionsrådets Miljø og trafikudvalg.

Han er ærgerlig over at sagen er droppet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

Lynetteholm ny

Skarp kritik af Lynetteholm-rapport: Utilstrækkeligt grundlag og i strid med EU-direktiv

20_percent

playOmstridt solcellepark droppes - naboklager har ikke haft betydning, siger udvalgsformand

brand solum roskilde drone

playKæmpe affaldsbrand næsten slukket - brandvæsenet er dog langt fra færdige

breddam 2

Råstofplan fra Region H møder kritik: ”Vi ender som en hullet ost”

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere