Mikkel Warming stopper som socialborgmester i København

Efter 19 år i kommunalpolitik stopper Mikkel Warming, men han vil fortsat være aktiv i politik.

Mikkel Warming stopper som socialborgmester i Københavns Kommune efter kommunalvalget den 19. november i år.

Og dermed sætter han også punktum for en 19 år lang politisk karriere på Københavns Rådhus.

Mikkel Warming har endnu ikke besluttet, hvad han skal lave efter valget, men han vil ikke udelukke, at han en dag er at finde i Folketinget.

- Jeg vil fortsat være politisk aktiv i Enhedslisten, og jeg vil ikke udelukke noget.

- Men der, hvor jeg ser mig selv nu, er i krydsfeltet mellem det private og det offentlige. Der sker mange spændende ting - for eksempel på boligområdet, og der tror jeg, at mine erfaringer kan bruges, siger han.

Den 43-årige socialborgmester blev valgt til Borgerrepræsentationen i 1994 for SF, men brød med partiet to år senere. Trådte ud af borgerrepræsentationen og overlod mandatet til SF. Fra 1998 har han repræsenteret Enhedslisten på rådhuset.

Mikkel Warming har været Københavns socialborgmester siden 2006. Og også Enhedslistens eneste borgmester på landsplan.

Enhedslisten fik sit foreløbig bedste kommunalvalg nogensinde i 2009, da partiet gik frem til cirka 11 procent og blev byen tredjestørste. I dag står Enhedslisten i aktuelle målinger til næsten en fordobling i København.

På grund af partiets regler om rotation kan Warming ikke fortsætte på borgmesterposten efter to fireårsperioder. Men han vælger selv at stoppe i borgerrepræsentationen ved samme lejlighed.

- Man skal stoppe, mens der stadig er nogen, der synes, det er ærgerligt, at man stopper. Jeg afleverer en socialforvaltning, der er i en bedre forfatning, end da jeg fik den.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik