Mikkel Hansen skifter til pariserklub

Verdens bedste håndboldspiller skal de næste fire år spille for Paris Handball.

Håndboldspilleren Mikkel Hansen skifter til den franske klub Paris Handball på en fireårig kontrakt.

Det bekræfter han over for TV 2 Sporten. Klubben har samtidig ifølge sportsavisen L'Équipe offentliggjort klubskiftet på sin Facebook-side.

24-årige Mikkel Hansen har stået uden klub, siden AG København for nylig lukkede. Men mandag aften er han blevet præsenteret i den franske klub.

Mikkel Hansen, der var med på det danske OL-hold, der nåede kvartfinalen ved legene i London, har tidligere repræsenteret Virum-Sorgenfri, GOG og FC Barcelona.

Siden AG København lukkede og slukkede har Mikkel Hansen været rygtet til flere storklubber, men valget er altså faldet på pariserklubben, der har oprustet kraftigt til den nye sæson.

Således kan danskeren, der bærer titlen som Verdens Bedste Håndboldspiller, se frem til at spille sammen med navne som Didier Dinart, Luc Abalo og Robert Gunnarsson.

Flere af Mikkel Hansens tidligere klubkammerater fra AG København er i færd med at sammensætte et nyt dansk storhold med base i både Kolding og København, men Hansen var hurtigt ude med en melding om, at hans fremtid ikke lå i den danske liga.

I stedet skal han nu spille i den franske håndboldliga, hvor Paris Handball i sidste sæson sluttede på en 12. plads lige over nedrykningsstregen.

Klubben har dog oprustet voldsomt og med Mikkel Hansen om bord er der tilføjet 12 nye spillere til truppen i sommerpausen, mens kun to har forladt det franske hovedstadshold.

Den franske sportsavis L'Équipe skriver, at aftalen med Mikkel Hansen er "et nyt stort kup for den nye magtfaktor i fransk håndbold".

Bagspilleren har været en nøglespiller på det danske landshold de senere år, hvor det er blevet til sølv ved verdensmesterskaberne i 2011 og guld ved europamesterskaberne i år.

Han blev efter begge turneringer udtaget til det såkaldte all star-hold, og i forbindelse med EM-triumfen i Serbien blev Mikkel Hansen den tredjemest scorende spiller i turneringen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Nicolai Geertsen

playDe ringer fra hele verden for at høre om danskers helt vilde scoring

20201101-171511-l-1920x1276we.jpg

FCK-spiller ramt af corona

20_percent

playMød "verdens bedste bomvagt": Jensen har en særlig opgave i Lyngby Boldklub

20_percent

playEr det her årets vildeste mål? Lyngby-spiller dobbelt-flugter bolden i kassen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere