Danmarks stærkeste mand: Spiser tre gange så meget som andre voksne mænd

Mikkel Leichts kost, træning, arbejde, søvn – hele hans liv – er tilrettelagt ud fra ét formål: At løfte flere kilo end alle andre.

De kalder ham Mikkel 'Lightweight' Leicht, men der er ikke meget letvægter over den femdobbelte vinder af titlen som Danmarks stærkeste mand.

Årets mest sete:

En af de historier, der greb jer mest i 2018, var historien om Mikkel, der er Danmarks stærkeste mand. 

Godt nok er Mikkel Leicht kun 185 centimeter høj, hvilket er en meget normal højde for en dansk mand.

Men stiller han sig op på badevægten, så ryger pilen op på svimlende 145 kilo – og her er der altså primært tale om muskelmasse.

- Jeg tænker på træning, fra jeg står op om morgenen, til jeg går i seng om aftenen. Om det er kost, udstrækning eller mental forberedelse til træningen, der er altid et eller andet, man kan gøre for at blive klar. Når jeg er på arbejde, tænker jeg på træning. Det er hele tiden, siger det 30-årige muskelbundt fra Valby.

Mikkel Leicht fra Valby er Danmarks stærkeste mand.
Mikkel Leicht fra Valby er Danmarks stærkeste mand.
Foto: TV 2 Kosmopol

For nylig vandt Mikkel Leicht sin femte titel som Danmarks stærkeste mand. En ekstremsport, hvor deltagerne, dyster om, hvem der kan løfte tungest, og ofte går de helt til grænsen, og nogle gange også over den.

- Vi trækker lastbiler, løfter tunge træstammer, tung dødløft, squat, runde sten. Alt, hvad du kan komme i nærheden af, løfter vi. 

- Jeg har prøvet at løfte et køleskab til en konkurrence engang. Så der er mange sjove ting, man kan prøve at løfte, siger Mikkel Leicht.

Spiser 9000 kalorier om dagen

Før han gik ind i stærkmandssport, spillede han fodbold på høj plan. Dengang vejede han kun 73 kilo, men ville gerne tage nogle flere kilo på.

Han gik derfor i gang med at styrketræne med den kendte danske wrestler og entertainer Asbjørn Riis, og med tiden blev han så god til det, at han valgte at droppe fodbolden.

- Det var meget, meget federe det her, siger Mikkel Leicht, der siden hen har fordoblet sin kropsvægt.

For nylig vandt Mikkel Leicht sin femte titel som Danmarks stærkeste mand.
For nylig vandt Mikkel Leicht sin femte titel som Danmarks stærkeste mand.
Foto: TV 2 Kosmopol

Men det har på ingen måder været en nem bedrift at nå dertil, hvor han er i dag. Alt i hans hverdag er således tilrettelagt ud fra træningen, forklarer han.

- Normalvis er jeg hernede (til træning, red.) fire til fem gange om ugen, halvanden til to timer. Så en halv time med at slappe af, udstrækning, og så bruger jeg resten af aftenen på at spise, inden jeg skal sove.

Netop det med at spise er ifølge Michael Leicht den hårdeste del af hans livsstil.

- Det er 24/7, du skal tænke på at spise. Den her uge har jeg spist cirka 9000 kalorier hver dag. Jeg spiser cirka tre gange det, en almindelig mand ville spise.

- Ris, kød og æg er det, jeg spiser mest af i øjeblikket. Hvis jeg bare spiser det, jeg har lyst til i løbet af dagen, så taber jeg mig 4-5 kg på en uge. Jeg skal hele tiden tænke på at spise, siger han.

Store drømme for fremtiden

Når Mikkel Leicht ikke spiser, sover eller løfter tunge ting, arbejder han som bioanalytiker på Steno Diabetescenter i Gentofte. En karrierevej, han har valgt for at kunne bruge fritiden på træning.

- Da jeg valgte at blive bioanalytiker, var idéen, at jeg ikke skulle lave en masse fysisk, så det ikke skulle tage fokus fra træning. Det er stadig det, der er det fede ved det, at jeg kan bruge hovedet, når jeg er på arbejde, og kroppen, når jeg tager hjem, siger han.

Mikkel Leicht er nu halvvejs mod målet om ti nationale trofæer. Et mål, han har knoklet hårdt for at opnå. Men de tunge drømme rækker langt uden for landets grænser.

- Nu vil jeg gerne med til VM igen, og, hvis jeg kan blive stærk nok, komme til Arnold Ohio Classic, siger han.

Arnold Ohio Classic er et årligt multisports-event i den amerikanske delstat Ohio, hvor eliteudøvere inden for discipliner som bodybuilding, fitness og stærkmandssport dyster om at være den allerbedste.

Konkurrencen blev stablet på benene for snart 30 år siden og er opkaldt efter den berømte skuespiller Arnold Schwarzenegger, der selv er tidligere bodybuilder.   

- Det er de allerstærkeste mennesker i verden, uden tvivl. Der vil jeg gerne hen.

Tid, giv mig tid. Jeg garanterer for, at jeg skal komme derhen, siger Mikkel Leicht.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik