Foto: Louise Bangslund

Mig og min Mentor - i aften kan Birthe og Britt vinde

I talentkonkurrencen Mig og min Mentor ved Danskpop Prisen 2017 springer Birthe Kjær ud som mentor for sin egen korpige, Britt Larsen.

De har i flere år arbejdet tæt sammen i Birthe Kjærs orkester, og nu har Birthe Kjær taget rollen på sig som mentor for Britt Larsen i den store talentkonkurrence, der skal finde en vinder i aften i Boxen i Herning ved den store popfest Dansktop Prisen 2017.

Kender hinanden i forvejen

Britt Larsen, 37, har både spillet revy i Herning og optrådt som heks til Halloween i Tivoli – begge steder under ledelse af den erfarne showkvinde Susanne Breuning, som ved, hvad musikalsk talent er, når hun hører det. Så da samme Susanne i 2011 anbefalede Birthe Kjær at lytte lidt til Britt, var dansktopstjernen ikke et øjeblik i tvivl:

– Jeg foreslog straks, at Ronnie inviterede hende til prøve, siger Birthe og taler hermed om sin orkesterleder, Ronnie Flyvbjerg Olesen, som dengang var i færd med at sammensætte Feel Good Band – orkestret, der siden har været Birthes faste backingband.

Sådan gik det til, at Britt Larsen blev en af Birthe Kjærs to korpiger.

– Britt når ud over scenekanten, og så har hun en mere moderne sangstil, end jeg har, og hun kan tilføre en sang de små triller og detaljer, som nutidens sangere bruger, siger Birthe Kjær.

Britt Larsen har stor respekt for Birthe Kjær:

– Hun har styr på selv de mindste ting, og hun har fingrene nede i det hele. Derfor er hun også nået dertil, hvor hun er i dag, siger korsangerinden.

– Oven i købet er Birthe hjertelig, empatisk og betænksom. Det er en fornøjelse at se, hvordan hun behandler sine fans. Hendes menneskelige kvaliteter er mindst lige så stærke som de musikalske, fastslår Britt Larsen. For nylig har jeg indspillet en sang som solist, så det var perfekt timing, da Birthe spurgte, om jeg ville deltage i ”Mig og min Mentor”-konkurrencen i forbindelse med Dansktop Prisen 2017.

Britt har det, der skal til

Birthe Kjær er meget imponeret af Britt Larsen:

– Hun vil selv, hun kan selv, og hun har den gode sceneudstråling, som er alfa og omega. Så jeg vil gerne stå til rådighed og give et skub i den rigtige retning.

Se, hvordan det går Birthe Kjær og Britt Larsen, når vi i aften på Lorry+ kl. 19:45 blænder op for 3 timers danskpop show direkte fra Boxen i Herning.