Midt i stor sparerunde: Region H vil bruge mio. på skilte

Mens der tales om at fyre hundredvis af medarbejdere, vil Region Hovedstaden bruge op til 48 millioner kroner på skilte på hospitalerne.

Hospitalerne i Region Hovedstaden skal samlet spare mere end 600 millioner kroner.

Det betyder forringelser og nedskæringer. Alene på Gentofte og Herlev Hospital står man over for at skulle nedlægge 200 stillinger.

Samtidig vil politikerne investere et stort beløb - op til 48 millioner - på nye skilte på hospitalerne.

Regionsrådsmedlem Tormod Olsen fra Enhedslisten er forarget. Han mener, det er en decideret hån mod personalet.

Skiltene på hospitalerne er mange steder udstyret med medicinske betegnelser, som kan være svære at forstå for hospitalets brugere. Og ifølge socialdemokraten Lars Gaardhøj, har Region Hovedstaden derfor i flere år ønsket at udskifte skiltene, så det er nemmere at finde rundt på hospitalerne.

På Gentofte Hospital har man allerede udskiftet skilte. Ordet "endokrinologi" er for eksempel blevet oversat til det for menigmand mere forståelige "hormonsygdomme".

Men ønsket om den helt store skilteudskiftning kommer altså samtidig med, at Region Hovedstaden har varslet millionbesparelser, som alene for Gentofte og Herlev Hospital kan betyde nedlæggelse af 200 stillinger.

Både socialdemokraterne og Venstre understreger, at de penge, der skal spares, drejer sig om driftbudgettet, mens skiltepengene skal komme fra investeringsbudgettet. 

Alligevel er Venstres Martin Geertsen ikke meget for at bruge så mange penge på skilte. Så vil han hellere bruge pengene på nedslidste bygninger.

Men Tormod Olsen fra Enhedslisten undrer sig over, at man ikke lytter mere til personalet:

- Det er et udtryk for, at man ikke tager personalet seriøst, når de siger, de løber for stærkt, og de siger, det går ud over kvaliteten og servicen, siger han til TV 2 Lorry. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

LCA

Ny behandling på Riget giver blinde synet tilbage

vilde mink

playVilde mink skaber bekymring: Udvalgsformand frygter smitterisiko

kåre mølbak

Kåre Mølbak stopper på Statens Serum Institut: Går på pension

paki.jpg

playPakistansk taskforce skal nedbringe corona-smitte på Vestegnen

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere