Michelin-restaurant i modvind: Gravid ansat får erstatning

Michelin-restaurant, Kokkeriet, skal betale erstatning til en tidligere kvindelig ansat. Hun blev nemlig uretmæssigt fyret dagen efter, at hun fortalte om sin graviditet.

Det var uretmæssigt, at en tidligere kvindelig ansat blev fyret fra den københavnske Michelin-restaurant, Kokkeriet. Hun havde netop meddelt, at hun var gravid – dagen efter blev hun fyret.

quote Afgørelsen er fuldstændig uhørt. Nu kommer sagen til at gå rettens gang. Vi har ingen intentioner haft om at fyre en medarbejder på grund af graviditet.

Sammy Shafi, Kokkeriet

Den afgørelse traf Ligebehandlingsnævnet 15. august 2017.

Men ifølge BT hævder stjernekokken, Sammy Shafi, at kvindens udlægning er langt fra sandheden.

- Afgørelsen er fuldstændig uhørt. Nu kommer sagen til at gå rettens gang. Vi har ingen intentioner haft om at fyre en medarbejder på grund af graviditet. Vi har ad flere omgange sendt andre medarbejdere på barsel, oplyser han til BT.

Han tilføjer:

- Hendes påstand og nævnets afgørelse giver ingen mening. Vi betaler til barselsfonden, og vi får refunderet udgifterne, når vores medarbejdere er på barsel, så økonomisk giver det heller ingen mening, siger han til BT.

I sager om fyring grundet graviditet er bevisbyrden omvendt. Det vil sige, at arbejdsgiveren skal bevise, at den pågældende medarbejder ikke er blevet fyret grundet graviditet. Arbejdsgiveren skal altså bevise, at han er uskyldig og ikke kvinden.

Anker afgørelsen

quote Sagen handler alene om, at den pågældende medarbejder ikke præsterede, som hun skulle, og derfor tilbød vi hende at gå fra en fuldtidsstilling med meget ansvar til en deltidsstilling med mindre ansvar.

Sammy Shafi, Kokkeriet

Sammy Shafi er så utilfreds med dommen, at han har tænkt sig at få sagen prøvet for byretten.

-Sagen handler alene om, at den pågældende medarbejder ikke præsterede, som hun skulle, og derfor tilbød vi hende at gå fra en fuldtidsstilling med meget ansvar til en deltidsstilling med mindre ansvar. Det ønskede hun ikke, og hun endte med at opføre sig så utilbørligt, at hun blev bortvist, siger Sammy Shafi til BT.

BT oplyser, at det ikke har været muligt at tale med den fyrede medarbejder. Dog fremgår det af en sms-korrespondance mellem Kokkeriets restaurantchef og den gravide tjener, at de skulle tale om ´a bit of a situation´. Denne udlægning benægter Sammy Shafi dog ifølge BT.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik