Michelin-kok laver påskefrokost af overskudsmad til hjemløse

Den Michelin-belønnede restaurant Kokkeriets kok kokkererer påskefrokost til socialt udsatte af overskudsmad fra supermarkedskæde.

I dag er han på arbejde, og i morgen burde han egentlig holde fri.

Alligevel trisser køkkenchefen Morten Krogsholm for den Michelinstjerne-belønnede restaurant Kokkeriet i morgen tidlig ud til en varmestue på Christianshavn.

- Så kan jeg gå til påske med god samvittighed bagefter, siger han til TV 2 Lorry.

quote For det første vil jeg gerne hjælpe udsatte, der ikke har råd til at spise gourmet til hverdag, og så vil jeg gerne være med til at bekæmpe madspild.

Morten Krogsholm, køkkenchef og frivillig

Sammen med dagligvarekæden Netto og organisationen Kirkens Korshær er han nemlig med til at arrangere en påskefrokost for socialt udsatte, der kommer til at bestå af overskudsmad fra supermarkeder.

- Jeg vælger at gøre det, fordi jeg synes, det er to gode projekter, der står både mit, men også Kokkeriets hjerte nær. For det første vil vi gerne hjælpe udsatte, der ikke har råd til at spise gourmet til hverdag, siger Morten Krogsholm til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Og så vil jeg gerne være med til at bekæmpe madspild, der desværre er en stor del af den vestlige kultur.

Sidste år lavede han påskefrokost af overskudsmad i Helsingør. I år får socialt udsatte på Christianshavn glæde af det, Kokkeriets kok kokkererer.

Det forventes, at omkring 80 gæster vil blive bespist på varmestuen i morgen fra klokken 11.30. Også Anders Haglid fra Nimb Brasserie og Nimb Bar’n’Grill er med som medstyrmand på påskefrokostprojektet.

- Forhåbentlig får gæsterne en god dag, hvor de både oplever varme og kærlighed og et godt måltid, siger køkkenchefen.

En anderledes menu

Råvarerne til menuen består af overskudsmad fra forskellige Netto-dagligvarebutikker i Storkøbenhavn. Overskudsmaden er for eksempel råvarer, som enten vil overskride sidste salgsdato under påskens lukkedage, eller som på anden måde er blevet kasseret. 

- Det er en lille smule anderledes end det, jeg normalt er vant til. Jeg får jo nogle andre råvarer, end jeg ville have valgt på restauranten. Men jeg behandler det ens, om det er overskudsvarer eller de fineste råvarer, man kan finde, siger Morten Krogsholm.

Derfor er menusammensætningen til dels også ude af køkkenchefens hænder.

- Indtil videre har vi fået masser af rodfrugter og hakkekød. Så jeg ved ikke helt, hvad menuen kommer til at bestå af. Det ser jeg på i morgen.

Det er dog ikke kun hos varmestuen på Christianshavn, overskudsmad fra supermarkederne havner. I alt vil 114 Netto-butikker donere mad til flere af Kirkens Korshærs væresteder rundt omkring i landet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik