Man tænker, det er jo helt vildt, at en gadedreng fra Tingbjerg kommer ind og sparker den op i krydset.
Mandag blev Michelin-stjernerne uddelt på Københavns Rådhus, og én af aftenens helt store vindere var Restaurant Jordnær, der kunne gå fra overrækkelsen med en fornem Michelin-stjerne kun 10 måneder efter premieredagen.
Bag succesen står Eric Vildgaard, der sammen med sin kone og restaurantchef Tina Kragh driver Jordnær i Gentofte.
De havde på ingen måde forventet at få en stjerne allerede, men da de modtog invitationen til overrækkelsen, måtte de haste hjem fra skiferie, selvom de kun turde håbe på at blive nævnt som anbefalelsesværdig i guiden.
Køkkenchef, Eric Vildgaard, har stadig svært ved at forstå, hvad der skete:
- Det er jo helt vanvittigt! Når man siger det, så får jeg gåsehud over hele kroppen. Man tænker, det er jo helt vildt, at en gadedreng fra Tingbjerg kommer ind og sparker den op i krydset, siger han.
Stor ros til konen
Mens han mangler ord for gårsdagens triumf, er han klar i mælet, når snakken falder på, hvem successen skal tilskrives:
- Min kone førte mig på rette kurs, da vi gerne ville åbne restauranten. Hun har været min støtte hele vejen og givet mig de rigtige pejlemærker at gå efter. Nogle gange kan man stirre sig blind på sine egne ambitioner, så er det godt at have en, der er stærk nok til at turde sige fra i stedet for at være rygklapper. Så jeg vil sige, at jeg har den verdens bedste wingman og verdens bedste kone, siger han.
Eric Vildgaard har en fortid hos Noma, og nu drømmer han allerede om flere Michelin-stjerner:
- Ligesom når man spiller en fodboldkamp, så hvis du scorer et mål, så går du også efter mål nummer to, tre og fire. Vi vil gerne se, om vi ikke kan sparke den op i krogen igen, siger han.