Michaels naboer kan se alt: "Min have er ubrugelig"

Michael Strand får en række nye naboer, der kommer til at kunne se direkte ned i hans have og hans stue. Han er rystet over kommunens tilladelse.

Michael Strand føler sig overvåget 24 timer i døgnet. 

quote Vi kan ikke være noget sted i haven eller i stuen, hvor der ikke er nogen, der kan sidde og kigge ned til os. Så det vi er endt op med, er en have, som vi reelt ikke kan bruge.

Michael Strand, beboer i Espergærde

Et fredeligt parcelhuskvarter i Espergærde har pludselig ændret karakter.

I 2015 kom der ny lokalplan, og i den gav Helsingør Kommune tilladelse til at bygge to plans huse omkring Michael Strands grund på Stokholmsvej i Espergærde.

- Vi kan ikke være noget sted i haven eller i stuen, hvor der ikke er nogen, der kan sidde og kigge ned til os. Så det vi er endt op med, er en have, som vi reelt ikke kan bruge, siger Michael Strand. 

Hos beboerforeningen i Espergærde Byforening er man chokeret over kommunen. 

- Der er ingen tvivl om, at man har overskredet bygningsreglementet for indbliksgener, der i det her tilfælde er væsentlige, siger Kjeld Damgaard, formand for beboerforeningen. 

- Det, der bør stå højst for kommunen, er beboernes tarv og ikke en tilfældig bygherres. En bygherre er væk om kort tid, men ejeren skal bo her i årevis - og nu kommer han til at bo her endnu længere, for han er stavnsbundet nu med de nabohuse, siger han. 

 

Det ligner gloende øjne 

Hos Helsingør Kommune er man ikke enig i kritikken. 

quote Jeg kan godt se, at vinduerne ligner store, gloende øjne,  når man kigger fra haven, og det kan jeg godt forstå, virker faretruende eller ejendommeligt.

Johannes Hecht-Nielsen, Venstre, Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Helsingør Kommune

- Jeg kan godt se, at vinduerne ligner store, gloende øjne,  når man kigger fra haven, og det kan jeg godt forstå, virker faretruende eller ejendommeligt. Men man må sige, at alle reglementerne er overholdt, og jeg tror, at udsigten ændrer sig markant, når bygningerne er færdigbyggede, siger Johannes Hecht-Nielsen, Venstre, Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Helsingør Kommune. 

Han mener ikke, at generne er nævneværdige. 

-  Det er en hel normal måde at bygge på, og det kan man se rigtig mange steder, siger han. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik