Mias kollega blev knivdræbt for to år siden: Frygter, det sker igen

Vi har glemt, hvad der førte til drabet på sosu-assistenen Vivi Nielsen, mener kollega til den dræbte, der frygter, at en lignende tragedie vil ske.

I går markerede toårsdagen for knivdrabet på sosu-assistenten Vivi Nielsen, der blev stukket af en psykisk syg mand på Center Lindegården i Roskilde.

quote Generelt beskriver mange ansatte i psykiatrien forhold og hændelser, der minder om det, der gik forud for drabet på Vivi.

Mia Kristina Hansen, pædagog på Center Lindegården

Meget blev sagt og visse ting blev gjort i kølvandet på tragedien, men nu er omstændighederne, der førte til drabet langsomt gledet ud af politikernes bevisthed.

Det mener kollega til den dræbte, der sporer tendenser blandt ansatte i psykiatrien, der får hende til at frygte, at en lignende tragedie kan ske i den nærmeste fremtid.

- Folk stod i kø for at tale om Vivis sag og garantere, at noget skulle gøres ved det. Siden er folk rykket videre. De forskellige ministre er et andet sted, og nu er det bare hverdag, og ingen taler om det længere, siger Mia Kristina Hansen til TV 2 Lorry.

Pædagogen på Center Lindegården udkom i går med et blogindlæg på Avisen.dk, hvor hun råber politikerne op.

- Der skete meget lige efter, og nogle ting ændrede sig også her på Lindegården. Det viste mig, at det hjalp at råbe op og sige noget. Men her to år efter, oplever jeg, at pengene ikke længere er der. Nu er vi ikke mange mennesker her på stedet igen. Det er ligesom før drabet. Jeg oplever, at normeringen igen er meget lav, siger hun.

Derfor frygter hun, at en ny tragedie kan være på vej, hvis ikke der bliver gjort noget ved problemerne.

- Jeg hører stadig historier fra ansatte i psykiatrien, hvor folk beskriver situationer, der kunne have endt tragisk eller med svære traumer. For nylig fik en person stukket en blyant i halsen på et andet bosted, og generelt beskriver mange ansatte i psykiatrien forhold og hændelser, der minder om det, der gik forud for drabet på Vivi. Jeg mener, at vilkårene er præcis de samme rundt omkring, som de var for to år siden, siger hun.

Derfor mener pædagogen, at en ny psykiatriplan skal tage højde for behovet for flere sengepladser til psykisk syge, så de ikke udskrives, før de er klar til det.

- Vi bliver nødt til at lave en plan for at sikre, at mennesker kan have lov til at være indlagt så længe, de har brug for at være indlagt, så de ikke udskrives, mens de er til fare for sig selv og for andre, siger Mia Kristina Hansen.

Personen, der begik drabet mod Vivi Nielsen, blev idømt en anbringelsesdom. Han led af diagnosen paranoid skizofreni og var stærkt belastet af et stofmisbrug.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik