Foto: Mathias Løvgreen Bojesen / Scanpix

MF'ere i Nordsjælland: Vi er nødt til at stå sammen om veje

De nordsjællandske politikere er trætte af at tabe til jyderne, når det gælder kampen om landets motorveje.

Selv om de ikke er enige om finansieringen, er de nordsjællandske folketingsmedlemmer fra landets tre største partier enige om, at Frederikssundmotorvejen og Hillerødmotorvejen skal gøres færdige.

Det er ikke det de eneste, de er enige om. De er også enige om, at politikerne i Nordsjælland længe har været for dårlige til at samarbejde, og at det har kostet infrastrukturen dyrt. 

Læs også De største partier vil have nordsjællands motorveje færdige

Det skal der nu laves om på, lyder det.

- Vi er nødt til at stå sammen. Vi er slet ikke en stærk nok stemme. De ting, der bliver gennemført, bliver gennemført andre steder. Det ender altid, at trafikinvesteringerne bliver kanaliseret alle mulige andre steder hen, siger folketingsmedlem Christine Antorini, socialdemokratisk folketingsmedlem fra Hillerødkredsen, til TV 2 Lorry.

Vi er nødt til at være mere pragmatiske, hvis vi vil gøre noget ved udviklingen.

Pia Adelsteen

Ifølge Dansk Folkepartis Pia Adelsteen, der er valgt i Egedalkredsen, skyldes det dårlige samarbejde, at politikerne i Nordsjælland har været for dårlige til at tilsidesætte 'deres egen lille andedam'.

- Vi har glemt, at man skal se tingene i et større perspektiv. Vi er nødt til at være mere pragmatiske, hvis vi vil gøre noget ved udviklingen, siger hun til TV 2 Lorry og fortsætter: 

- Vi ved fx godt, at det går ud over nogle mennesker, hvis vi vil have Frederikssundmotorvejen, men det er vigtigt for den udvikling, der skal ske.

De to folketingspolitikere roser af samme grund Venstres Hans Andersen for at have oprettet et trafikpolitisk netværk i Nordsjælland.

Vi bliver nødt til at være en fælles stemme, og det er rigtig godt, at der er kommet et trafikpolitisk netværk.

Christine Antorini

Netværket, der så dagens lys i foråret 2015, er en bred vifte af folketingspolitikere, kandidater og borgmestre fra Nordsjælland, som skal arbejde for at fremme forbedringer af infrastrukturen på tværs af kommuner og partifarver.

- Vi er blevet bedre til at kæmpe for de steder, hvor vi har fået vores stemmer, men historisk set har vi ikke været gode nok. Man kan sige, at de er, og har været, bedre til at prioritere i Jylland, siger Hans Andersen, der selv er valgt i Frederikssundkredsen, til TV 2 Lorry.

Læs også Forslag: Nordsjællandske kommuner skal selv betale motorvejsundersøgelser

Tusindvis af mennesker oplever hver dag lange køer på de nordsjællandske motorveje, og S-togene er typisk fyldt til randen. Derfor er der behov for, at politikerne i Nordsjælland står sammen om infrastrukturen.   

- Vi bliver nødt til at være en fælles stemme, og det er rigtig godt, at der er kommet et trafikpolitisk netværk, siger Christine Antorini til TV 2 Lorry.

Mens politikerne i Nordsjælland tilsyneladende kunne lære en del af deres jyske kollegaer, er Pia Adelsteen forhåbningsfuld, når det gælder Frederikssundmotorvejen.

- Om det sidste stykke kommer inden for et år, ved jeg ikke, men selvfølgelig kommer resten af Frederikssundmotorvejen, og vi skal nok arbejde hårdt for at finde pengene, siger hun til TV 2 Lorry.

Se med, når Christine Antorini, Hans Andersen og Pia Adelsteen i aften deltager i TV 2 Lorrys debatprogram: Christiansborg – hva’ nu? 

Det er fra klokken 19.55 til 20.15 på TV2 Lorrys egen kanal, Lorry+, på tv2lorry.dk og live på facebook.com/tv2lorry.dk.