Mette nåede ikke på sygehuset: Fødte i en Suzuki Alto

Da Mette Mørk vågnede med veer lørdag morgen, havde hun ingen idé om, hvordan fødslen ville foregå.

Mette Mørk og Kasper Bonde fra Osted nær Roskilde har en god og anderledes historie at fortælle deres lille dreng, Bertram, når han en dag bliver stor nok til at forstå det.

Bertram er kun få dage gammel, og historien handler om, hvordan han kom til verden i en bil ved vejkanten.

28-årige Mette Mørk, der læser til sygeplejerske, var gået to dage over terminen, da hun tidligt lørdag morgen begyndte at få veer. Hun lod sin kæreste Kasper sove et par timer mere, men da hun vækkede ham ved seks-tiden, blev Kasper bedt om at gå over og vække sin svigermor, der bor i nærheden.

Gik først ud med skraldet

- Jeg tog det jo bare stille og roligt. Jeg tog skraldet med, inden jeg gik over til min svigermor Susanne, der som aftalt skulle køre os til Roskilde Sygehus, fortæller 31-årige Kasper Bonde til TV 2 Lorry.

Men da Kasper kom tilbage til sin kæreste, fik han én klar besked: ”Vi skal afsted nu”.

Veerne var taget til, og Mette havde svært ved at komme ned ad trapperne og ind i den lille Suzuki Alto. Det lykkedes dog, men de nåede alligevel ikke at køre ret langt.

- Vi var lige kommet ud af Osted på vej mod sygehuset, da Mette siger, at vi skal holde bilen ind til siden, fortæller Kasper Bonde

Bertram født på få minutter

- Jeg ringer straks efter en ambulance, men der er babyens hoved nærmest på vej ud.

Mette når lige at få taget sine bukser af og lagt bilsædet ned, mens hendes mor gør klar til at tage imod barnet.

- Mens jeg snakker med alarmcentralen, tager min svigermor fat og får hevet Bertram ud, og så kan jeg fortælle i røret, at min søn altså er blevet født, siger Kasper Bonde om de hektiske minutter.

Mette Mørk har netop født sin søn i bilen kort før ambulancens ankomst.
Mette Mørk har netop født sin søn i bilen kort før ambulancens ankomst.
Foto: Kasper Bonde

Fra de stopper bilen til Bertram er født, går der kun få minutter, og efterfølgende holder de ved vejkanten i ti minutter, før ambulancefolkene når frem. Kaspers svigermor er iført hvidt tøj, og redderne tror derfor i starten, at hun er en jordemoder.

- De tog det ret roligt, fordi de troede, at der var en professionel til stede, så de fik sig derfor noget af en overraskelse, da de fandt ud af det var Mettes mor, som slet ikke er jordemoder, men som er frisør, fortæller Kasper efterfulgt af et grin.

Sund og rask dreng

Mor og søn kom ind i ambulancen og kørt til sygehuset, hvor man kunne konstatere, at nyfødte Bertram var en sund og rask dreng på 3500 gram. Tre timer senere var familien hjemme igen.

- Det gik ret stærkt, må man sige. Og Mette var rolig og klarede det rigtig flot. På en måde var det en sjov oplevelse i stedet for at bruge mange timer på hospitalet, siger Kasper, der til daglig arbejder som skolelærer.

Lille nyfødte Bertram
Lille nyfødte Bertram
Foto: Kasper Bonde

Bertram er parrets første fælles barn, men Kasper har i forvejen to andre børn, mens Mette også har et andet barn.

- Nu er der jo fire børn, og de er alle sammen drenge, så jeg tror ikke, Mette tør prøve at få flere, siger Kasper, der nu kan kalde sig ”far til fire” - og som har en god historie at fortælle fremover.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik