Mette Frederiksen angriber regeringen i bandekonflikt

Regeringen har været for passiv i den københavnske bandekonflikt, mener Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen.

I løbet af den seneste uge har der været fem skyderier i hovedstaden, hvor to tilfældige mænd er blevet ramt af skud.

Og nu slår Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen hånden i bordet.

Bandekonflikten i København er eskaleret til et uhørt niveau, mener hun og kritiserer regeringen for at være passiv i konflikten.

- Vi ser en bandekonflikt, der er eskaleret til et niveau, der er helt uhørt. Og som jo kan have fatale konsekvenser, siger hun til Ritzau.

- Vi ser en for stor grad af passivitet fra regeringen og fra Venstres side. Jeg synes selvfølgelig, at det er bemærkelsesværdigt, at man bruger sin taletid på at skælde ud på politiet, siger hun med henvisning til udtalelser fra Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

"Statsministeren må sætte sig i spidsen"

Han kritiserede lørdag Rigspolitiet for ikke at have informeret ordentligt om konflikten.

Mette Frederiksen opfordrer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at indkalde til et møde.

- Christiansborg bliver nødt til at reagere. Og jeg synes, at det er statsministeren, der skal sætte sig i spidsen for det, siger hun.

I mødet skal politiet, borgmestre fra de byer, der er berørt af bandekonflikten, og partilederne ifølge Mette Frederiksen deltage.

- Så må vi i fællesskab se på, hvad der er af nye penge og ressourcer, så vi kan få stoppet den her bandekonflikt, siger hun.

Pape indkalder til møde

Statsministeriet henviser til justitsministeriet. Justitsminister Søren Pape (K) varslede lørdag, at de politiske partier bag politiforliget vil blive indkaldt til et møde i næste uge.

Det var fredag eftermiddag og natten til lørdag, at to helt tilfældige unge mænd blev ramt af skud på Nørrebro og i Tingbjerg i København.

Det fik Københavns Politi til at advare unge mænd, der færdes i de områder, og som ikke har noget med bander at gøre, til at passe på sig selv.

Lørdag luftede Mette Frederiksen sine fem bud på, hvordan banderne kunne stækkes. De indebar blandt andet forslag om at gøre det strafbart for bander at rekruttere unge under 18.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik