Metrostation får anderledes look: "En måde at bringe overfladen ned under jorden"

Knap 25 meter under jorden ligger den kommende metrostation Enghave Plads. Stationen er grundlæggende som alle de andre - og så alligevel ikke.

Langt under Enghave Plads arbejder byggefolk på højtryk.

Det gør de for at færdiggøre den kommende metrostation, der åbner i 2019 sammen med resten af den store Metrocityring.

Byggeriet er allerede godt i gang, og de nye metrotog bliver dagligt afprøvet i dybet. Selve stationsbyggeriet er dog fortsat på vej, og selvom metrostationen i grove træk vil ligne alle de andre, er der dog én stor forskel.

Hvor de eksisterende metrostationer er beklædt med en sandfarvet stenoverflade, vil stationen under Enghave Plads blive beklædt med røde teglsten.

Og det er der en særlig god grund til, lyder det fra Henrik Plougmann Olsen, der er administrerende direktør for Metro-selskabet.

- Vi har valgt røde teglsten, som den indre beklædning af stationen. Det er her, der er noget nyt, i forhold til de eksisterende metrostationer. De er valgt, fordi de spejler de huse, der omkranser pladsen over jorden, siger han og tilføjer:

- De fleste af dem er sådan nogle klassiske københavnske etageejendomme med netop røde teglsten. Så det er en måde at bringe overfladen ned under jorden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik