Metropolis er Københavns moderne Venedig

Spændende byggeri og den bedste udsigt – dét var Morten og Camillas første indskydelse, da de besøgte Metropolis på Teglholmen, den nye københavnerbydel – kanalbyen.

- Vi tænkte: HER er nok et af Danmarks mest spændende boligbyggerier og helt sikkert den bedste udsigt. Vi kan se i lige linje gennem Københavns havn og se Sverige i horisonten – fra tagterrassen på 12. etage – 40 over jorden/vandet.

Teglholmen er over de sidste 4-6 år blevet godt udbygget. Over 1100 lejligheder ligger ud til havnen.

Camilla og Morten bor på 143 m2 og har 2 altaner. De flyttede ind i Metropolis i 2008 og nyder hver dag de spektakulære bygninger, der er tegnet af arkitekt Kasper Danielsens tegnstue i samarbejde med det engelske Future System.

Kæmpevinduer og grønne områder

Parret og den lille ny bor på 1.sal, hvilket dog svarer til 3.sal, da bygningen er hævet. Deres altan er 9 meter bred, og lige så er vinduespartiet med skyde døre. Desuden rummer lejligheden 2 mindre altaner og fri udsigt mod syd, vest og øst.

- Vi ser mange børnefamilier herude i Kanalbyen, der ligesom os har fået en lille. Den flotte natur i området gør, at vi skal ud og luftes, og det kan let lade sig gøre i det grønne område lige udenfor hoveddøren, hvor en del af Amagerfælled ligger.

Hus med kvindelige former

- Vi var meget fascineret af arkitekturen, som ikke mindede om noget, vi havde set før i Danmark. Fx vinduer på siderne, der minder om et skibskoøjer og husets runde former. Illusionen om et boligbyggeri, der minder om et skib, bliver større af, at der er vand på begge sider – det er som at være om bord på et krydstogtskib, forklarer Morten.

- Vi er særlig glade for at lejligheden med sine store lysindfald fra begge sider, giver os mulighed for at kunne følge solen og lyset hele dagen. Fra den store stue, hvor køkkenet også ligger, kan vi træde direkte ud på den lange altan via et par store skydedøre, og nyde de både, kajakker og roere, som virkelig har givet liv til havnen de sidste par år.

Og nem transport til andre bydele er sikret med den lille gangbro ved Slusen, hvor man kan cykle over til de store naturområder på Amager Fællede, til Islands Brygge eller Christianshavn.

- Du kan også bestille en havnetaxi og være inde ved Kongens Nytorv på få minutter, siger Camilla og tilføjer:

- Eller blive transporteret hurtigt hjem en sen nattetime efter en festlig aften.

Artiklen er oprindelig publiceret på bolius.dk

Fakta om Metropolis

Metropolis har 81 ejerboliger.

Lejlighederne er fra 96 m2 til 237 m2 og fra 3–5 værelser.

Lofthøjden er hævet 35 cm ift. andet nybyg, så især køkkenalrum virker større i samspil med de brede altaner og vinduespartier på 9 meter.

Den viste lejlighed har 4 værelser, fordelt på stue (60 m2), 3 soveværelser, bad, entre og 2 altaner. I alt 143 m2.

Desuden er her dørtelefon med video, affaldsskakt på gangen, fri adgang til en stor, fælles tagterrasse med møbler og grill 40 meter over vandet. Tilkøb af bådplads er en mulighed.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik