Metrolarm: 90 familier må dele én lejlighed

90 familier kan søge tilflugt for støjende metrobyggeri i én treværelses hotellejlighed. En hån, lyder det.

Naboerne til metrobyggepladsen ved Københavns Hovedbanegård bliver i over et halvt år udsat for støj, der kan være decideret sundhedsskadelig. Som plaster på såret tilbyder Metroselskabet de støjplagede beboere i de 90-100 boliger i Stampesgade og Reventlowsgade en mulighed for i dagtimerne at opholde sig i én treværelses hotellejlighed i den nærliggende DGI-byen, skriver Politiken.

- Hotellejligheden kan maksimalt benyttes af 12 voksne og 4 børn (under 12 år) ad gangen, skriver Metroselskabet om lejligheden, der rummer to skriveborde, to senge, to toiletter og et tv.

Beboerne bliver udsat for støjniveauer på langt over de tilladte grænser, og overlæge og støjekspert Ture Andersen kalder støjniveauet problematisk og potentielt sundhedsskadeligt for beboerne.

Beboere ved ikke, om de skal grine eller græde

Metroselskabet blev i slutningen af august pålagt at tilbyde naboerne et aflastningssted af Ekspropriationskommissionen - den statslige myndighed, som vurderer byggeriramte borgeres erstatningsret.

Ordningen blev iværksat 19. september, og da informationsbrevet dumpede ind hos beboer Veronica Juhl, blev hun umiddelbart imponeret.

- Da jeg først så sedlen, tænkte jeg, at det var da flot, da jeg troede, det var en treværelses lejlighed til hver familie.

- Men det er jo én aflastningsbolig til hele gaden. Vi ved ikke, om vi skal græde eller grine af det. Det virker som en hån, siger Veronica Juhl, som bor på anden sal i Stampesgade og kigger direkte ned i det støjende og støvende byggeri.

Uanstændig behandling af beboere

Som tidligere formand for Taksationskommissionen - ankeinstansen til Ekspropriationskommissionen - var Christian Mogensen inde og vurdere erstatningssager ved anlæggelsen af det første metrobyggeri. Han kalder behandlingen af de støjramte beboerne for "uanstændig".

- At stille én treværelses lejlighed til rådighed, som 90 familier må dele og bunke sig sammen i, virker fuldstændig grotesk.

- Beboerne bliver jo syge af at bo der. Det handler ikke om nogen tålegrænse, men om beboernes helbred, siger Christian Mogensen til Politiken.

Metroselskabet ønsker ikke at forholde sig til, om løsningen er rimelig eller ej og sender aben videre til Ekspropriationskommissionen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik