Metrofirma snød ansatte: 10 millioner endte i 3F's kasse

Pengene skulle være givet i erstatning til underbetalte udenlandske medarbejdere, men nu er de strandet på bunden af fagforeningens kasse.

For halvandet år siden fik 3F tilkendt 22 millioner kroner, der skulle sendes videre til de metromedarbejdere, der var blevet snydt for løn af en af metrobyggeriets underleverandører, Cipa.

Men kun 12 millioner er sendt videre til de 300 polske, italienske og rumænske byggearbejdere. Resten - altså 10 millioner - er blevet i 3F's egen kasse. Det skriver Finans.dk.

Ifølge 3F har de ikke kunnet lokalisere de resterende metromedarbejdere, der har penge tilgode.

- Der har været et åbent tilbud for alle om at melde sig, så man kunne få sin del af pengene, men i denne sag er det ikke lykkedes at udbetale mere end 12 mio. kr., siger 3F's forhandlingssekretær Palle Bisgaard til Finans.dk.

3F har blandt andet forsøgt at finde frem til de pågældende medarbejdere via opslag på metrobyggepladserne, men det er ikke tilstrækkeligt, mener arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen.

- Metrobyggeriet er en myretue af ansatte, der hele tiden udskiftes. Det er ret mange penge, og man kan derfor diskutere, om det er nok at sætte opslag op og bruge mund til mund-metoden, siger han.

Det er ikke decideret ulovligt, når pengene strander hos 3F, men Dansk Byggeri kalder det utroligt ærgerligt, at de ikke når frem til de rette ejere.

- Jeg håber, de har gjort alt, hvad de overhovedet kunne for at finde dem. Ellers er det moralsk betænkeligt, siger Lars Storr-Hansen, administrerende direktør i Dansk Byggeri til Finans.dk.

Copenhagen Metro Team, CMT, er hovedentreprenør på metrobyggeriet og har Cipa som underleverandør.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere