Metrofirma idømt historisk bod for lønsnyd

Den italienske entreprenør Cipa er blevet idømt 22 millioner kroner i bod og efterbetaling for at have underbetalt flere hundrede ansatte på metrobyggeriet i København.

Afgørelsen gør sagen til den største sag om social dumping nogensinde i Danmark.

Det var tidligere højesteretsdommer Poul Sørensen, der i den faglige voldgiftsret afgjorde, at Cipa har snydt polske, italienske og rumænske metroarbejdere for løn igennem to år. Det fremgår af dommen, som Fagbladet 3F er i besiddelse af.

Sagen blev ført af metroarbejdernes fagforening, 3F Bygge, Jord og Miljø i Købehavn. De har hævdet, at timelønnen for de ansatte var på helt ned til 55 kroner i timen.

- Det hele startede med at nogle rumænere henvendte sig med nogle kalendere som viste, at de arbejdede op til 280 timer om måneden. Men lønsedlerne de havde med, viste kun 160 timer. Der var vi klar over, at vi stod med et afgørende bevis, der kunne bruges i retten, siger faglig sekretær fra 3F Silas Grage til TV2/Lorry.

Siden byggeriet på metroen startede, har der været store problemer med social dumping hos underentreprenørerne.

Samtidig har byggeriet langt farligere arbejdsforhold end normalt i branchen.

- Det er en skandale, at det her er sket på vores største prestigebyggeri i Danmark, der er 100 procent offentligt ejet, mener Silas Grage.

Det afgørende bliver nu, om Cipa betaler den rekordstore bod. Under sagen har firmaets advokat forklaret, at Cipa ikke har penge til at betale kravet.

Den italienske hovedentreprenør Copenhagen Metro Team har kort efter afgørelsen meddelt, at de regner med, at Cipa betaler de 22 millioner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik