Metro udbetaler 100 millioner kroner i støj-erstatning

Naboer til Metrobyggeriet kan se frem til at få erstatning for støjgenerne ved aften- og natarbejdet.

Metroselskabet vil give samlet 100 millioner kroner i erstatning til naboer, der udsættes for ekstra støj om aftenen og natten i forbindelse med metrobyggeriet.

Det oplyser Metroselskabets administrerende direktør, Henrik Plougmann Olsen.

- Jeg er tilfreds med, at naboerne nu får mulighed for at få hurtig afklaring og erstatning i den periode, den udvidede arbejdstid står på, og ikke først når det er overstået.

- Med beslutningen kommer der en rimelig balance mellem de ekstra gener, den udvidede arbejdstid måtte give, og et erstatningsniveau der gør, at naboerne i det kommende halvandet år får mulighed for at opretholde deres hverdagsliv, siger Henrik Plougmann Olsen.

Antallet af boliger, hvor naboerne kan få erstatning, skønnes til omkring 2000-2500. Naboerne vil blive tilbudt et skattefrit beløb om måneden på 1750-20.000 kroner, afhængigt af støjniveau og antal værelser i lejligheden.

Hertil kommer aflastningstilbud samt en ekstra nabopulje. Samlet set betyder det omkostninger for Metroselskabet på skønsmæssigt 100 millioner kroner.

Udgifterne dækkes inden for Cityringens budget, oplyser Metroselskabet.

Tidligere på ugen slog Ekspropriationskommissionen fast i en principbeslutning, at naboerne bør have erstatning som følge af de ekstra støjgener, når Metroselskabet vil udvide arbejdstiden i op til halvandet år.

På visse stationer vil der blive arbejdet i døgndrift.

Metroselskabet vil i de kommende måneder sende et brev til de naboer, det drejer sig om, med et tilbud om erstatning.

Det er op til naboerne, om de vil tage imod tilbuddet, eller om de vil følge den normale praksis og bede Ekspropriationskommissionen vurdere deres sag individuelt.

- Jeg er glad for, at Ekspropriationskommissionen har besluttet, at erstatningen modsat tidligere vil gå direkte til beboerne på adressen og ikke til ejerne, så erstatningen går til dem, der i op til halvandet år vil opleve gener med den udvidede arbejdstid, siger Henrik Plougmann Olsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik