Metro-stop giver andre naboer blod på tanden

Beboerne ved Marmorkirken fik bremset metroselskabets natarbejde. Nu har andre naboer fået blod på tanden.

Onsdag lykkedes det - i hvert fald for en tid - naboerne til metrobyggeriet ved Marmorkirken i København at få natteroen tilbage.

Læs også: Metroarbejde ved Marmorkirken stopper.....

Det sker efter, at Natur- og Miljøklagenævnet har vendt den juridiske tommelfinger nedad til Københavns Kommunes beslutning om at give metroselskabet lov til at arbejde i døgndrift ved kirken, selvom naboernes klage over natarbejdet endnu ikke er færdigbehandlet hos myndighederne.

Vil forsøge at få juridisk ekspert til at bistå

Og den beslutning skaber nu blod på tanden blandt naboerne til de andre byggepladser, hvor Metroselskabet lader maskinerne kværne døgnet rundt.

- Vi vil forsøge at finde ud af, om det er muligt at få en juridisk ekspert til at hjælpe os gennem det juridiske vildnis, ligesom de har haft ved Marmorkirken, siger talsmand for naboerne til metrobyggeriet ved Nørrebroparken, Søren Sandahl.

Ifølge Søren Sandahl har metroselskabet arbejdet i døgndrift i Nørrebroparken siden december sidste år.

I Marmorkirkens tilfælde gav Københavns Kommune tilladelse til døgnarbejde med et støjniveau på op til 78 decibel den 15. juni.

Det klagede naboerne over til Natur og Miljøklagenævnet, men kommunen besluttede, at den klage ikke skulle have opsættende virkning på døgnarbejdet, der dermed kunne gå i gang med det samme.

Men det var altså i strid med reglerne, fastslår nævnet, og den afgørelse er udtryk for, at kommunen tromler naboerne, mener Søren Sandahl.

- Det er tegn på, at der lægges et enormt pres på naboerne, og at metroen er så stor, at der ikke er noget, der må bremse dem, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere