Metro-naboer vil gå hele vejen for at få ro

Larm fra tidlig morgen til midnat. Støj, snavs, lastbiler og usælgelige lejligheder.

Generne har været mange for dem, der bor i nærheden af det metrobyggeri i København, som skal ende med en ringbane. Men har den danske stat gjort nok for at beskytte de borgere, der bliver udsat for dem?

Svaret er nej, mener flere eksperter, metroXpress har talt med. Og det er nok til, at staten risikerer at få en sag på halsen ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Flere naboer melder sig klar til at anlægge sag for at få mindsket de store gener ved byggeriet og få erstatning for støjplagerne, der ofte har overskredet de lovpligtige grænser for byggelarm.

»Fra naboernes side kan man sige, at staten ikke har gjort tilstrækkeligt for at imødegå støjplagerne, og det gør det ret oplagt, at det er muligt at rejse en sag,« siger professor i miljøret ved Københavns Universitet Peter Pagh, der har fulgt de miljøretslige perspektiver ved metrobyggeriet nøje.

Han får opbakning af Ellen Margrethe Basse, der er professor i miljøret ved Aarhus Universitet:

»Vi har set flere sager ved menneskerettighedsdomstolen, hvor naboer har fået medhold, fordi de har været udsat for miljøretslige påvirkninger som forurening eller støj,« siger hun til metroXpress.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik