Metro-naboer trodser kommune og klager over støj fra byggeri

Beboerne i Aksel Møllers Have trodser nu Frederiksberg Kommune og klager til Natur- og Miljøklagenævnet over støjende aftenarbejde fra metrobyggepladsen.

Kommunen har givet Metroselskabet tilladelse til at lave støjende arbejde frem til klokken 22 på hverdage, men afskærer i samme tilladelse borgerne retten til at klage til højere instanser over afgørelsen, hvilket borgerne i København ellers har mulighed for. Det skriver metroxpress.

»Vores advokat indgiver en klage for en sikkerheds skyld,« siger Ole Møller, formand for Ejerforeningen Godthåbs Have og nabo til metrobyggepladsen i Aksel Møllers Have.

»Vi er plagede af aftenarbejdet på lige fod med naboerne til de andre metrobyggepladser. Den støj, der er hernede om aftenen nu, kan i værste fald vare ved til juleaften,« siger han til metroxpress.

Professor i miljøret: Ulovligt at afskære borgere klagemulighed

Og naboerne har noget at komme efter, vurderer Peter Pagh, professor i miljøret fra Københavns Universitet. For det er ulovligt at afskære borgerne muligheden for at klage til en højere instans, siger han.

»Jeg mener, at kommunen har gjort noget ulovligt, men spørgsmålet er, om Natur- og Miljøklagenævnet har kompetence i sagen. Der er klart noget retsligt at komme efter, spørgsmålet er bare hvor,« siger han til metroxpress og tilføjer, at han mener, at sagen er principiel og derfor bør indbringes for statsamtet.

Ifølge Peter Paghs vurdering vil klagen ikke sætte aftenarbejdet i bero, som det er sket i København, da Natur- og Miljøklagenævnet først skal tage stilling til, om de er den rette klageinstans.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik