Metrotog kørt af sporet

Et metrotog er fredag eftermiddag blevet afsporet ved Fasanvej Station i København.

00:17

Metroselskabet kæmper lige nu med at få toget tilbage på skinnerne. Video: Presse-fotos.dk

Et metrotog er fredag eftermiddag kørt af sporet ved Fasanvej Station i København.

Det viser billeder fra stedet.

På Twitter bekræfter Metroselskabet, at der er sket en afsporing.

"Vi har desværre haft en afsporing i et vigespor ved Lindevang. Der var ingen passagerer ombord, og ingen er kommet noget til," skriver Metroselskabet.

Metroselskabet oplyser yderligere, at der er oprettet en sporspærring af ukendt varighed, og at der er indsat metrobusser mellem Vanløse og Frederiksberg, som kører hvert tiende minut.

Læs også Nye metrostationer udsat for omfattende hærværk

TV 2 Lorry har talt med Thor Wilkens, der er kommunikationskoordinator i Metroservice. Han er ikke meget for at bruge ordet 'afsporet'.

- Det lyder utrolig voldsomt, så det vil vi helst ikke sige. Vi kalder det, at toget er fejlramt. Heldigvis er der ingen passagerer i det og heller intet personale, siger Thor Wilkens til TV 2 Lorry.

Påkørte sporskifte

Metroselskabet kæmper lige nu med at få toget tilbage på skinnerne. Det skulle være kørt af sporet, fordi det kørte lidt fra langt, da det satte afsted fra Fasanvej Station og derfor påkørte et sporskifte.

- Hvorfor det er kørt for langt, det ved jeg ikke endnu. Jeg er ved at opklare, om toget skulle ud på en prøvekørsel, siger Thor Wilkens.

Københavns Politi oplyser til TV 2 Lorry, at de ikke er blevet tilkaldt i forbindelse med afsporingen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik