Metro-entreprenører mangler viden om arbejdsmarkedet

Udenlandske underentreprenører har generelt dårlig viden om det danske arbejdsmarkedssystem, og virksomhedernes udenlandske lønmodtagere kender ikke rettigheder og overenskomst.

Sådan lyder nogle af konklusionerne i en undersøgelse, som revisions- og konsulentvirksomheden Deloitte har udført for Metroselskabet.

Firmaet har undersøgt 10 udvalgte udenlandske underentreprenører, og kun hos en enkelt entreprenør er der ikke fundet fejl.

Undersøgelsen foranlediger Metroselskabet til at iværksætte en række nye initiativer for at forebygge fremtidige problemer.

- Men problemer vil der fortsat være også i fremtiden. Hele idéen med undersøgelsen har været at få problemerne frem i lyset for at få dem løst. Der kommer nye underentreprenører efterhånden, som projektet skrider frem, og der vil også være nogle af dem, der skal have hjælp til at få indrettet sig på det danske arbejdsmarked, siger Louise Høst, underdirektør i Metroselskabet.

Der blev fundet alvorlige fejl hos to entreprenører, italienske Cipa og irske ICDS, som ikke har kunnet dokumentere gyldige arbejdstidsaftaler og tidsregistrering. Parallelt med undersøgelsen har der været ført en faglig voldgift mod Cipa, der blev dømt til at efterbetale 22 mio. kroner, mens der er blevet indgået forlig mellem 3F og ICDS.

For fem andre virksomheder har der været tale om mindre fejl, blandt andet manglende indbetaling til den lovpligtige danske arbejdsskadeforsikring og manglende betaling til arbejdsmarkedets erhvervssygdomsforsikring.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik