Meteorolog: Størst chance for hvid jul i Nordsjælland

Udsigten til hvid jul ser ud til at være forsvindende lille. Men hvis vejret arter sig, er chancen størst i Nordsjælland, siger meteorolog.

De har grublet, vurderet, anslået og talt for og imod.

Det handler om den hvide jul, som er den tid på året, hvor meteorologerne bruger aller mest tid på at spekulere.

Ifølge TV 2 Vejrets meteorolog Peter Tanev taler vejrprognoserne dog ikke for store chancer for et hvidt snedække, når kalenderen rammer den 24. december. 

- Overordnet set er chancen for den hvide jul ikke særlig stor i år. Grunden til, at der så alligevel har været snak om det frem og tilbage, er, at kulden ligger ret tæt på Danmark, siger han til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Lige nu ser det ud til, at der den 22. om natten til den 23. december kan komme noget slud og sne i TV 2 Lorrys område.

quote Det kan næsten ikke blive værre

Peter Tanev, meteorolog, TV 2 Vejret

Når Danmark bliver snedækket, sker der som oftest det, at varme og kulde mødes. Scenariet er det samme for dagene omkring jul, men ifølge vejrprognoserne er der størst sandsynlighed for, at det bliver varmen, der presser kulden væk og ikke omvendt.

Derfor vil det sne, der måtte komme, kun være der i ganske kort tid.

- Hvis man ser på vejret i København den 24. klokken 16, hvor vi går i kirke osv., så er det sikkert med regnvejr og syv-otte graders varme. Det kan næsten ikke blive værre, siger Peter Tanev.

Samme mønster tegner sig over både juledag og 2. juledag, oplyser vejrværten og tilføjer, at det med størst sandsynlighed bliver en "mild, våd og meget blæsende jul".

Størst chance for lokal hvid jul i Nordsjælland

Mens chancen for hvid jul over hele Danmark som oftest ligger på cirka otte procent, ser tallene bedre ud, når prognoserne omhandler Nordsjælland isoleret set.

quote TV 2 Lorrys område er et af de steder, hvor der generelt er bedst chance for lokal hvid jul

Peter Tanev, meteorolog, TV 2 Vejret

- Her en uge før er der hvert fald stadigvæk lidt usikkerhed om julevejret, når vi ser på de 20 prognosekørsler, som vores program laver. Men det er det håb, man skal klynge sig til, siger Tanev og fortsætter:

- Når vi har kigget på vejrmodellerne de sidste mange dage, så er der en tendens til, at det bliver mildt. Men der er også en lille mulighed for, at det bliver koldt - og måske hvid jul.

- TV 2 Lorrys område er et af de steder, hvor der generelt er bedst chance for lokal hvid jul. Landsdækkende er der normalt 8 procents chance for hvid jul, men i Nordsjælland er det nærmere 20 procent. Der er der lokal, hvid jul cirka hvert 4-5 år, siger han.

quote Skulle jeg satse på et sted, hvor der bliver hvid jul lokalt, så er det Nordsjælland

Peter Tanev, meteorolog, TV 2 Vejret

Derfor er det også i Nordsjælland, at meteorologen vil sætte sit håb, hvis han skal satse på hvid jul nogen steder.

- Skulle jeg satse på et sted, hvor der bliver hvid jul lokalt, så er det nordsjælland. Hvis det lige arter sig, så er chancen der. Den er ikke stor - men den er der, siger Peter Tanev.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik