Foto: Andreas Beck - Scanpix

Meteorolog maner til ro i Nordsjælland: Typisk vinterblæst

Man skal ikke frygte den blæst, der rammer Danmark i eftermiddag og aften.

Man får vind i håret i hele Danmark lillejuleaften, men Sjælland ligger i læ for de helt kraftige vindstød.

Hvis jeg stadig havde trampolin og havemøbler ude, ville jeg gøre noget. Men ellers er denne slags blæst ikke usædvanlig for årstiden.

Thomas Mørk, meteorolog ved TV 2 Vejret

Hårdest rammes Nordsjælland, hvor man kan møde vindstød op til stormende kuling, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret, ​Thomas Mørk.

- Det kommer til at blæse med 20 til 22 meter pr. sekund. Det kan få små grene til at brække af, så det er et rigtig typisk vinterblæsevejr med gode bølger ind mod kysten. Hvis jeg stadig havde trampolin og havemøbler ude, ville jeg gøre noget. Men ellers er denne slags blæst ikke usædvanlig for årstiden, siger han. 

Læs også Væltende træ stoppede tog på Kystbanen: Nu er træet fjernet

Blæsevejret skyldes et lavtryk, der bevæger sig ind over Nordskandinavien. Meldinger om vindstød af stormstyrke rammer primært den jyske vestkyst og Bornholm.

- Nordsjælland er ikke det værste sted i landet, da det ligger mere i læ end Jyllands vestkyst, siger Thomas Mørk.

Blæsten rammer for alvor henover eftermiddag og aften. Det skulle ikke umiddelbart påvirke den travle juletrafik. Øresundsbroen kan dog blive ramt af restriktioner for vindfølsomme køretøjer.

Lørdag formiddag er Kystbanen dog tvunget til at stoppe togdriften, da et træ truer med at vælte ned over skinnerne. Thomas Mørk mener dog ikke, at det kommer til at ske flere steder, da blæsten ikke er kraftig nok til at vælte træer.

Juleaftensdag tager blæsten af, men bliver til gengæld en regnfuld affære. 

Læs også Fyldte veje og risiko for storm: Sådan bliver juletrafikken