Metal-nybegyndere guides til genren af Roskilde-aktuelt hardcore-band

Uprøvede metal-ører har fået en snak med metal-bandet LLNN, der fredag aften spiller på Roskilde Festival. De får taget den larmende genre ned på et niveau, der er til at forstå.

Klokken 02.30 fredag spiller metalbandet LLNN på Gloria Scenen på Roskilde Festival.

quote Folk fortæller, at de har en fornemmelse af et være blevet suget ind i et sort hul eller været med til dommedag på en anden planet.

Ketil G. Sejersen, synthesizer, LLNN

For utrænede ører lyder deres musik som øredøvende larm med en skrigende forsanger, der bare øger lydniveauet.

TV 2 Lorry har sendt uprøvede metal-ører i marken i form af en gruppe gymnasieelever, der i festival-dagene laver video til TV 2 Lorry under navnet Roskilde Råt.

De skal prøve at forstå genren: 

 

- Hvorfor er I så vrede?

- Det er et udtryk. Vi bruger rigtig meget af den energi, som vi brænder inde med i hverdagen - og så bruger vi musikken til at komme ud med det, siger Rasmus Furbo, der spiller bas i bandet.

- Vi render ikke rundt og er sure hele tiden. Tværtimod, så gør musikken det lidt fedre at være her, siger han.

- Hvad handler jeres musik om?

- Vores musik handler om at skabe en visuel oplevelse fra lytteren- en slags filmisk stemning, så du bliver revet ind i en anden verden, siger Ketil G. Sejersen, der spiller synthesizer i bandet.

- Folk fortæller, at de har en fornemmelse af et være blevet suget ind i et sort hul eller været med til dommedag på en anden planet, siger hand. 

Hvorfor skriger forsangeren, mere end han synger?

- Det er en måde at udtrykke sig på i hardcore musik. Sådan gør forsangeren. Det synes vi er pissefedt, og det har vi altid godt kunne lide, siger Rasmus Furbo.

Er det hårdt for stemmen?

- Det er hådt at synge på den måde, hvis man ikke kender teknikkerne. Man kan hurtigt ødelægge stemmebåndet. Men vores forsanger klarer det godt, siger Ramus Furbo.

For en person, der ikke hører metal, lyder alle sange ens. Hvor er nuancerne i jeres musik?

- Jeg tror, det er en tilvendingssag. Man hører man mere hardcore, som kan man høre riffsene og rytmen omkring musikken - og i vores tilfælde også det elektroniske, siger Ketil G. Sejersen.

- Jeg hører heller aldrig selv jazz, så for mig lyder det ens, og jeg kan ikke kende forskel på to albums. Men hvis man dykker ned i det, så kan man sagtens se nuancerne, siger han. 

Ketil G. Sejersen og hans bror, der også spiller i bandet, er fra Ramløse i Nordsjælland.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik