Mester kaldte ham pikfjæs: Grov mobning af elektrikerlærling

Lærling brød psykisk sammen og sygemeldte sig. Selv i sygdomsperioden fortsatte chikanerierne.

- Jeg var mildest talt rystet over at høre hans historie. Jeg havde ikke fantasi til at forestille mig virksomheder med ejere og svende, der er så ligeglade og kyniske, at de kan behandle andre mennesker uden nogen form for respekt og omtanke.

Sådan siger formand i Dansk El-Forbunds afdeling Nordsjælland, Henrik Siir Hansen, til Fagbladet Elektrikeren.

Det sker efter en sag om grov mobning, hvor en elektrikerlærling brød psykisk sammen og sygemeldte sig. 

Han havde ifølge fagbladet oplevet en mester, der døbte ham 'pikfjæs'.  Og betegnelser som idiot, tøsedreng og fede svin var hverdag for lærlingen. 

Når han var færdig med en opgave, kunne han angiveligt komme ud for, at mester lynede ned, pegede på sit skridt og sagde: 'Jamen, så skal du ned på knæ'.

Da lærlingen sygemeldte sig, oplevede virksomheden det som en ophævelse af uddannelsesaftalen. Det var Dansk El-Forbund uenig i, og sagen endte i Tvistighedsnævnet. 

De fik blandt andet også lov at høre, hvordan lærlingen under sygdomsperioden oplevede at få i alt 27 sms'er. Især de sidste gjorde ham nervøs.
Blandt andet stod der: '..håber du har fundet en løsning som er god for os begge….ellers kan det blive lidt grimt…' 

I en anden sms ni minutter senere stod der:  'You Can run, but you Can not hide forever…'

Tvistighedsnævnet besluttede, at virksomheden skal betale 50.000 kr. til lærlingen for misligholdelse af uddannelsesaftalen og 10.000 kr. for chikane i form af den groft krænkende behandling, som fortsatte efter sygemeldingen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik