Mere velsmagende og økologisk mad til samme pris

Nordsjællands Hospital i Hillerød har ændret menuen radikalt og sendt patienttilfredsheden i vejret.

Langtidsbraiseret lammebov og tagine med kikærter og tofu. Det lyder som menukortet på en gourmetrestaurant, men det er i virkeligheden nogle af hovedretterne på Nordsjællands Hospital i Hillerød.

Hospitalet har arbejdet rigtig meget med maden siden april sidste år.

- Vi kunne gøre det bedre, udnytte råvarerne bedre for at levere et godt produkt. Vi skulle helt væk fra halv- og helfabrikata og frost. Det har været en kæmpe udfordring, siger kokken Jan Friis-Mikkelsen fra Restaurant Tinggården i Frederiksværk, der er tilknyttet projektet, til Frederiksborg Amtsavis. 

Samtidig har hospitalet også arbejdet med at få mere økologi ind i køkkenet. I dag er minimum 30 procent af råvarerne økologiske, og det er uden, at der er brugt flere penge på indkøb.

- Man har holdt det inden for den økonomiske ramme, hvilket er imponerende. Det viser noget om, hvad man kan gøre, hvis man får gode folk i spil og udnytter de ressourcer, der allerede er der, siger Terkel Røjel,  der er adjunkt ved Proffessionshøjskolen Metropol og har fulgt projektet til Frederiksborg Amtsavis. 

Det seneste års arbejde med nye menuer, friske og økologiske råvarer og madlavningen fra bunden kan nu aflæses i tilfredshedsmålingerne blandt patienterne. De er nemlig steget, siden projektet begyndte. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik