Mere støj: Metronaboer skal finde ørepropper

Byggeriet af Københavns nye metrolinje får lov at larme mere end tidligere med udvidede støjrammer.

Trods voldsomme protester kan støjchikanerede naboer til metrobyggeriet i København og på Frederiksberg nu se frem til endnu mere støj.

Se indslag: Mere kritik af metrostøj

I København lægger kommunen nu op til, at metrobyggepladserne generelt må støje i en ekstra time på hverdage frem til klokken 19.

Og på de fire byggepladser, hvor de såkaldte sekantpæleboringer foregår, får Metroselskabet nu lov til at larme helt op til 85 decibel mellem klokken 7 og 20 på hverdage.

De udvidede støjrammer gælder helt frem til juli 2013, skriver Politiken.

Støjniveau på 93 decibel - 2 timer mere om dagen

- Det slår bunden ud af forestillingen om, at vi overhovedet har et hjem. Det betyder, at man ikke kan komme hjem fra arbejde og spise aftensmad med sin familie, siger den lokale borger Veronica Juhl til avisen.

Hun bor i Stampesgade, hvor kommunen i september målte sundhedsskadelige støjniveauer på 93 decibel. Nu må naboerne indstille sig på larmen i to timer længere på hverdage.

Metroselskabet har ifølge Politiken de seneste måneder overskredet den gældende 70-decibels støjgrænse på seks byggepladser i hovedstaden.

Støjen er uundgåelig

Det har fået Københavns teknik- og miljøborgmester, Ayfer Baykal (SF), til at kritisere Metroselskabet og varsle bedre tider for naboerne.

- Jeg kan godt forstå, hvis borgerne undrer sig over, at det her skal støje så meget. Men jeg må beklageligvis sige, at det er uundgåeligt, siger Jens Elmelund, udviklingsdirektør i Københavns Kommune Teknik- og Miljø til Politiken.

Han mener, at der skal tages god hånd om naboerne til de støjende byggepladser, men det er den såkaldte Ekspropriationskommissionen, som har den opgave, lyder det.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik