Mere end 10 bandemedlemmer har forladt Loyal to Familia

En gruppe på mellem 10 og 12 bandemedlemmer fra LTF har forladt bandemiljøet i Kokkedal siden foråret.

En gruppe unge fra banden LTF i Kokkedal har fundet nye græsgange.

Det står klart efter konsulentfirmaet Lehmann+Brun, der blandt andet arbejder for Fredensborg Kommune, har hjulpet mere end 10 bandemedlemmer fra LTF ud af bandemiljøet.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis. 

Avisen kunne tidligere på året berette om, at en gruppe unge havde snydt en særlig pusher i København og var blevet smidt ud af banden. Andre rygter berettede om, at gruppen af unge havde snydt med hashpenge og sendt dem til Libanon.

quote Der var 10-12 unge medlemmer af LTF, der ville hjælpes ud af bandemiljøet, og det er vores opfattelse, at det er fået godt

Birgit Bagge, arbejdsmarkedschef i Fredensborg Kommune 

Sikkert er det hvert fald, at de unge bandemedlemmer er blevet hjulpet ud af bandemiljøet. Det bekræfter Fredensborg Kommune overfor Frederiksborg Amts Avis.

Birgit Bagge, der er arbejdsmarkedschef i Fredensborg Kommune, beretter til avisen, at kommunen var usikre på, om gruppen af unge blev hvervet af "stærke kræfter" for at skifte til en anden bande. 

- Der var 10-12 unge medlemmer af LTF, der ville hjælpes ud af bandemiljøet, og det er vores opfattelse, at det er fået godt - med de udfordringer, der helt naturligt vil være, siger Birgit Bagge.

quote Jeg hører, at de hilser pænt på hinanden i området - der er ro omkring det

Birgit Bagge, arbejdsmarkedschef i Fredensborg Kommune 

Ifølge kommunen er bandemedlemmernes afstandstagen til miljøet sket uden repressalier fra LTF.

- Jeg hører, at de hilser pænt på hinanden i området - der er ro omkring det, men det kan selvfølgelig også skyldes, at bandekonflikten i København er ret voldsom for tiden, og at fokus derfor er flyttet derind, siger Birgit Bagge til avisen og tilføjer:

- Vi ved det ikke præcist, men intet tyder på, at de tidligere medlemmer føler sig jaget i området. 

LTF vokser og hverver i Nivå

Mens der altså er fremgang at spore i Kokkedal, er historien en anden i Nivå, der også ligger i Fredensborg Kommune.

Her er LTF tilstede på en parkeringsplads cirka 50 meter fra ungdomsklubben "Klub2990", hvor de forsøger at hverve unge mellem 15 og 20 år til banden med lovning om penge og fornøjelser.

Klubben har derfor udvidet åbningstiden og afsat flere personaleressourcer for at komme problemet til livs. Endvidere har de åbnet op for, at flere unge over 18 må komme i klubben og sat massivt ind på samarbejdet med uddannelsesinstitutioner og myndighederne i baglandet, skriver Frederiksborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik