Menneskebiblioteket modtager endnu en pris

Menneskebiblioteket er endnu engang blevet hædret med en pris. Biblioteket, der udlåner mennesker, modtager HK Kommunals kulturpris 2017.

I foråret lånte vært på TV 2 Lorry John Rahbek seks forskellige bestsellers på Menneskebiblioteket; en autist, en roma, en psykisk syg, en handicappet, en konvertit og en kropsusmykket.

Det blev til en serie på seks programmer, som du kan se her

Menneskebiblioteket er nemlig ikke som de fleste. I det omrejsende bibliotek, der har base i København kan man låne mennesker, som på den ene eller den anden måde skiller sig ud. Stifter Ronni Abergels mission er igennem dialog at skabe større forståelse mellem mennesker. Og koncpetet er enkelt. Låneren kan låne en menneskebog i en halv time og i det tidsrum spørge "bogen" om alt. Menneskebøgerne repræsenterer alle grupper i samfundet som møder fordomme, diskrimination eller manglende forståelse. Menneksbiblioteket har allerede modtaget flere priser

Næstformand i HK Kommunal Mads Samsing, der uddeler HK Kommunals Kulturpris 2017 kalder tanken bag Menneskebiblioteket for smuk, unik og nytænkende. Han siger:

- Det er netop ved at høre et menneske fortælle om sig selv og sin historie, at vi bliver klogere på andre og dermed forhåbentlig også klogere på os selv. Det kan bøger gøre, men Ronni og Menneskebiblioteket er gået et skridt videre og lader os tage rigtige mennesker ned fra hylden, så vi kan gå på opdagelse i og i dialog med de levende bøger.

Stifter af Menneskebiblioteket Ronni Abergel arbejder på at udbrede det særlige bibliotek til hele landet og har også succes med at opbygge biblioteker i udlandet under navnet Human Librabry.

Han siger om prisen:

- Det er en kæmpe anerkendelse for os at modtage kulturprisen, fordi anerkendelsen kommer fra de ansatte i den rigtige biblioteksverden. For man kan betragte os som et supplement til det normale bibliotek, der giver bibliotekerne en mulighed for at bringe sig selv i spil på en anderledes måde og være med til at skabe dialog, bygge bro og bidrage til en større forståelse mellem grupper i samfundet.

HK Kommunals Kulturpris er på 10.000 kroner og pengene skal bruges på at opbygge bogdepot i Aalborg.

Se et af afsnittene herunder:

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik