Menneskebanner og lighed i skøn forening

EQUALITY. Det er budskabet og den store headliner på dette og de næste tre års Roskilde Festival. I dag formedes der et menneskebanner på festivalen.

I løbet af Roskilde Festival opstår en række events, som skal promovere, understøtte og sprede budskabet om lighed for alle blandt festivaldeltagerne og de mange frivillige, som alle udgør Roskilde Festival 2016.

 

Det skyldes temaet 'equality', som Roskilde Festival kredser om de næste tre år.

 

Et af disse events opstod i dag, hvor Mellemfolkeligt Samvirke, der er officiel partner equality-partner til Roskilde Festival, skabte et menneskebanner af bogstaver.

 

På en stor mark bag Dream City-området, hvor kreative sjæle gør kreative tanker om festivaldeltagelse til virkelighed, stod de officielle Equality-aktivister i røde dragter og bugserede mere og mindre berusede festivaldeltagere i stilling, indtil de til sammen formede bogstaver.

 

Bogstaverne dannede det forjættede ord equality, og det var der i følge arrangør og kampagnekoordinator hos Mellemfolkeligt Samvirke, Maja Andersen, en helt særlig grund til.

 

- Det, vi gjorde med den her event, var at vise, at equality - altså lighed - er for alle. Vi gjorde det for at vise, at alle mennesker er lige. Menneskerettigheder tilhører os alle sammen, siger Maja Andersen til TV 2 Lorry og fortsætter:

 

- Roskilde Festival er et oplagt sted til at sætte fokus på det her, fordi vi mødes 130.000 mennesker fra Danmark og fra rundt omkring i verden. Så vi afspejler ligesom et udsnit af samfundet. 

 

- Vi er her fordi, der er fest, der kultur og der er musik. Det er noget af det, som binder os sammen. Men lighed er jo også noget af det, der binder os sammen. Altså det, at vi er lige meget værd, det er sindssygt vigtigt, at vi forbinder det med vores gode oplevelser, lyder det fra Maja Andersen.

 

De mange deltagere var en broget skare - men også en skare, der havde gjort sig klare tanker om, hvorfor de deltog i netop denne event.

 

- Vi gør det for at bekæmpe ulighed. Og vi gør det på Roskilde Festival for at vise, at vi er sammen på festival - på tværs af køn, race, alder og sociale skel. Og det er den verden, som vi gerne vil kæmpe for, siger Søren Warburg der står for at samle T'et i equality.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik