Borgmester går af: Arrangører af CV-workshop holder fast

Arrangørerne bag et åbent Facebook-arrangement på den tidligere kulturborgmester, Niko Grünfelds, kontor holder fast i at afholde arrangementet - selvom han har meldt, at han går af.

Foto: Sofie Mathiassen - Ritzau Scanpix

I kølvandet på de seneste ugers sager om urigtige CV-oplysninger og en dyr kontorindretning har snakken gået om kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld, Alternativet, på de sociale medier.

Via aktindsigter kunne Radio24syv afsløre, at Niko Grünfeld havde brugt i omegnen af 130.000 kroner på nyt indretning til sit kontor.

I forbindelse med sagen om kontorets indretning forsvarede Niko Grünfeld beslutningen med, at han betragtede kontoret som københavnernes.

Det fik Harald Toksværd og Signe Søndergaard Moore til at oprette et facebook-event ved navn "CV-workshop på københavnernes kontor", der efter planen skal finde sted torsdag klokken 11.00.

Harald Toksværd under interview med TV 2 Lorry Foto: TV 2 Lorry

Et uofficielt arrangement vel at mærke, der ikke er godkendt på rådhuset.

Afholdes fortsat

Men selvom Niko Grünfeld sent onsdag annoncerede på Facebook, at han forlader posten som borgmester, og selvom arrangementet kunne lyde som en spøg, så har initiativtagerne fastholdt at afholde arrangementet.

Flere end 800 havde tilkendet på Facebook, at de ville deltage.

Læs også Niko Grünfeld trækker sig som borgmester

- Vi følte simpelthen ikke, vi kunne skuffe København endnu engang med så kort varsel. Tabet af borgmesteren er jo allerede det store tab, og tabet af workshoppen oven i ville simpelthen være for stort et traume, siger Harald Toksværd torsdag morgen til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry havde en reporter på stedet for at følge forsamlingen, men selvom flere end 800 mennesker på Facebook havde tilkendegivet, at de ville møde op, så talte forsamlingen i sidste ende altså kun seks mennesker.

Ifølge TV 2 Lorrys reporter gik de seks ind på rådhuset og fandt frem til kultur- og fritidsforvaltningen, hvor de blev stoppet af en rådhusbetjent, der meddelte dem, at de ikke kunne få lov at gå ind uden forudgående aftale. 

Derfor nøjedes deltagerne i arrangementet i stedet med at drikke en kop kaffe på gangen i rådhuset.

Ifølge TV 2 Lorrys reporter var arrangør Harald Toksværd ikke misfornøjet med det smalle fremmøde, men refererede i stedet til de fremmødte som "cremen af deltagerne".

I klippet herunder spørger TV 2 Lorrys reporter ind til, om arrangementet er til for at gnide salt i såret på Niko Grünfeld.

00:53 Luk video

Læs også Facebook-event tager tykt pis på Niko Grünfeld og hans dyre kontormøbler

Kritikken af Niko Grünfeld:

 • Valget af borgmesterpost: Niko Grünfeld høstede massiv kritik, da han valgte posten som kultur- og fritidsborgmester over posten som integrations- og beskæftigelsesborgmester. Kritikken gik på, at han kunne have haft større indflydelse ved at vælge sidstnævnte borgmesterpost.
   
 • Stod udenfor budgetforhandlinger: Da Københavns Borgerrepræsentation skulle forhandle budget, forlod Alternativet forhandlingerne. Dette resulterede i, at Alternativet ikke fik nogen indflydelse på aftalen, som resulterede i, hvad flere mener var en dårlig aftale for Amager Fælled. 
   
 • Dyr kontorindretning: Radio24syv kunne gennem aktindsigter afsløre, at Niko Grünfeld har brugt i omegnen af 130.000 kroner på indretningen af sit borgmesterkontor. Pengene er bl.a. brugt på en daybed til 10.000 kroner, borde for 36.000 kroner og et Sonos lydsystem til 6.000 kroner. Udover dette blev arkitekten Sonja Stockmarr, søster til Alternatives politiske chef, betalt 25.000 kroner for at stå for indretningen.
  ​​​​​Dette vakte harme, da Niko Grünfeld bl.a. gik til valg på en bæredygtig indkøbspolitik, og da udgifterne for nogle af de andre nye borgmestre ligger ligger mellem 3.100-17.600 kroner.
   
 • ​​​​Urigtige oplysninger på CV'et: Op til valget sidste år, fremgik det af Niko Grünfelds CV på altinget.dk, at han havde en master i positiv psykologi fra Aarhus Universitet. Radio24syv kunne afsløre, at dette ikke er tilfældet, og at Niko Grünfeld ad flere omgange har haft mulighed for at rette oplysningen, men ikke gjort det.​​

TV 2 Lorry mødte Harald Toksværd onsdag aften, inden Niko Grünfeld gik af som borgmester. Her sagde han følgende:

03:23 Luk video

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik