Overraskende lidt affald i Københavns gader efter nytår

Da du gik i seng nytårsaften, mødte oprydningsteamet på arbejde. Men de festglade københavnere beherskede sig i år - i hvert fald svinede de mindre.

Smadrede flasker, raketter, et hav af glasskår - og en baderring.

Selvom Dronning Louises Bro ikke viste sig fra sin pæneste side, da oprydningsteamet fra København mødte på arbejde den 1. januar, var der overraskende lidt at lave: 

quote Vi plejer at bruge fire til fem dage på at komme til bunds i hele kommunen, men allerede i morgen, når vi får taget sidegaderne, er der ikke nogen, der kan se, det var nytår for halvandet døgn siden.

Enhedschef i Byens Drift , Jan Qvist

- Der er slet ikke den mængde affald, som der plejer at være, siger enhedschef i Byens Drift , Jan Qvist. 

- Vi plejer at bruge fire til fem dage på at komme til bunds i hele kommunen, men allerede i morgen, når vi får taget sidegaderne, er der ikke nogen, der kan se, det var nytår for halvandet døgn siden, 

Rådhuspladsen, Vesterbrogade og Strøget er traditionelt Københavns mest beskidte gader efter nytårsaften, men også her beherskede københavnerne sig: 

- Vi plejer at fylde halvanden kæmpe containere med skrald fra området omkring Rådhuspladsen, men i år kunne vi kun fylde en halv. Jeg har ikke set så lidt affald før, siger den noget overraskede Jan Qvist, der ikke har nogen forklaring på de rene gader. 

Oprydningsteamet fik hjælp fra organisationen "Muslimer for fred", der var stået tidligt op for at samle skrald.

Ros fra de festglade

80 personer er hoppede i gule veste for at rengøre København den 1. januar. Når teamet møder på arbejde klokken 05.30, er de fleste nok ved at afslutte byturen. Oprydningen foregår helt til klokken 23.00 den 1. januar. Så søvn var der ikke meget af: 

quote De fleste mennesker siger godt nytår til os. De er glade for den opryding, vi laver

Enhedschef i Byens Drift, Jan Qvist

- Jeg tror kun, jeg har fået en time i nat, der var mange fyrværkeri og høje brag, hvor jeg bor. Sådan er det for os alle sammen. De timer må vi tage senere, siger enhedschef Jan Qvist. 

​Og selvom rengøringsteamets komme for nogen betyder slutningen på festen på broen, bliver de godt modtaget: 

- De fleste mennesker siger godt nytår til os. De er glade for den opryding, vi laver. De roser os for vores arbejde, siger han. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik