Det politiske ungdomshus kommer formentlig til at ligge her i Kødbyen på Vesterbro i København Foto: Lorry

Meget langt fra Jagtvej 69 - København får nyt ungdomshus

Seks politiske organisationer står bag et nyt ungdomshus-projekt

-Det bliver meget anderledes end Jagtvej 69. Meget!

Nilly Taheri, der er formand for DSU København (Danmarks Socialdemokratiske Ungdom), er glad. Da politikerne på Københavns Rådhus i går indgik et samlet budgetforlig, blev de også enige om, at der skal etableres et ungdomshus, hvor hovedvægten ligger på demokrati.

-Der er ikke udpeget et endeligt sted endnu. Men det kommer formentlig til at ligge i Kødbyen hvor der i forvejen er et ungdomsmiljø, fortæller Nilly Taheri.

Det var DSU København, der tog initiativ til projektet, og sammen med DSU skal unge fra Venstre, Konservative, SF, Radikale og Liberal Alliance drive huset.

Når for eksempel Enhedslisten og Dansk Folkeparti ikke er med, så er det ifølge Nelly Taheri, fordi de ikke har reageret på invitationen.

-Men de er til enhver tid velkomne.

Det er tanken, at det nye, tværpolitiske hus kan slå dørene op efter nytår, hvor det skal være centrum for møder,debatter og en demonstration af, at det nytter at være politisk aktiv, hedder det i en meddelelse fra DSU.

De politiske ungdomsorganisationer skal selv finansiere driften af huset, mens Københavns Kommune foreløbig kun har forpligtet sig til at finde egnede lokaler.